PRVA UTAKMICA

Miami poveo u finalu, ozljeda Nowitzkog

01.06.2011 u 09:19

Bionic
Reading

Miami Heat pobijedio je u prvoj utakmici finala doigravanja NBA lige na domaćem parketu Dallas Maverickse 92:84

Početkom treće četvrtine nije se činilo kao da će Miami povesti u finalnoj seriji. Dallas je imao osam koševa prednosti (51:43) i igrao dobro. No, već do kraja te dionice, Heat je okrenuo rezultat, a tricom sa zvukom sirene LeBron James donio je momčadi s Floride '+4' (65:61).

Upravo su Miamijevi skokovi u napadu (16 u odnosu na šest Dallasovih) i koševi koji su uslijedili nakon toga držali na životu tu momčad cijelo prvo poluvrijeme i dobar dio treće četvrtine.

Dwyane Wade, koji je bio nevidljiv u prve dvije dionice, u drugom je dijelu ubacio u petu brzinu i završio susret sa 22 koša, 10 skokova i šest dodavanja. Prvi strijelac bio je ipak LeBron James sa 24 koša i devet skokova, a posljednji član Velike trojke - Chris Bosh ubacio je 19 uz devet skokova.

Kod Dallasa je Nowitzki bio prvi strijelac sa 27 koševa, no za njih je potrošio 18 lopta, a dobar dio tih koševa došao je s linije slobodnih bacanja (12-12). Klupa je ta koja je 'izdala' Maverickse ovaj put. Pričuve su zabile samo 14 koševa, a posebno lošu večer imao je Jason Terry sa 12 koševa uz šut 3-10.

No, osim igre njihovih pričuva, Maverickse više treba brinuti ozljeda srednjeg prsta lijeve ruke Dirka Nowitzkog. U pitanju je tetiva, no Nijemac je istaknuo kako je rendgen pokazao da nema nikakvih puknuća u prstu, a to ionako nije njegova šuterska ruka.

Sljedeća utakmica igra se u Miamiju u noći s četvrtka na petak u tri sata ujutro po našemu vremenu.