OPROŠTAJ OD EUROPE

Europski prvak prejak za Cibonu

11.03.2009 u 21:05

Bionic
Reading

U svojoj oproštajnoj utakmici od ovogodišnje Eurolige Cibona je na svom parketu poražena od aktualnog europskog prvaka CSKA-a iz Moskve 73:63. Bio je to četvrti poraz 'vukova', koji su još ranije izgubili šanse za četvrtfinale

Nakon Fenerbahčea i moskovski CSKA je ove sezone slavio u Draženovom domu. U rezultatski nevažnoj utakmici za oba kluba aktualni se prvak Europe pokazao kao nepremostiva prepreka za Cibonu. Koliko je CSKA bio dominantan u Zagrebu, dokazuje i podatak da su cibosi osim u prvim minutama do isteka utakmice bili samo jednom u vodstvu, i to u 31. minuti kad je Kus pogodio za 55:54. Sve ostale minute gosti iz Moskve su bili u prednosti.

Cibona je relativno dobro otvorila utakmicu, no igrači bogatog ruskog kluba vrlo rano su stvari postavili na svoje mjesto i svakom minutom su povećavali svoju prednost. Cibona je upala u crnu rupu početkom druge četvrtine kad su gosti u prve dvije minute napravili seriju od 8:0 i došli do vodstva 25:11, da bi u 18. minuti imali najveću prednost, 39:22.

Tračak nade da bi Cibona mogla preokrenuti rezultat dogodio se pred sam kraj druge četvrtine kada je Kjarpa iznerviran odlukom suca toliko pobjesnio da je krenuo na njega i na kraju zaradio isključenje iz utakmice. U te posljednje dvije minute Cibona je napravila seriju 13:2 i na odmor otišla s prihvatljivim minusom od šest koševa (41:35).

Nakon poluvremena probudila se Cibona, ali i domaća publika. Krenule su trice i prednost moskovskog kluba se počela topiti, a do kraja treće četvrtine 'vukovi' su počeli opasno puhati CSKA-u za vrat, da bi u 31. minuti dvorana eksplodirala jer je Kus doveo Cibonu u vodstvo 55:54. Nažalost, gosti su se trgnuli iz sna, ubacili u višu brzinu te do kraja utakmice primili tek osam poena, a postigli 19 i na kraju sasvim zasluženo slavili 73:63.

Cibona se tako oprostila od ovogodišnjeg izdanja Eurolige, dok će CSKA nastaviti borbu i pokušati obraniti naslov.

Najbolji u redovima domaćina bili su Anderson sa 17 koševa i Kus sa 12, a kod gostiju Lorbek sa 15 i Smodiš sa 14.