BARAĆ U TREĆOJ PETORCI

Rasplet hrvatske lige, Tomić najbolji centar ACB-a

14.05.2011 u 12:12

Bionic
Reading

Pobijedi li danas Zadar u Splitu, Zagrebu ne bi bila dovoljna ni pobjeda nad Cibonom (18.15) za drugo mjesto uoči doigravanja

Sjajna vijest za izbornika košarkaša Joku Vrankovića stiže iz Španjolske. Centar Reala Ante Tomić izabran je u prvu momčad ACB lige! Premda mu mediji nisu dali ni jedan bod (od mogućih 25), Tomić je od trenera i navijača dobio maksimalan broj bodova, a od igrača drugih klubova 10, što mu je bilo dovoljno za pobjedu, ispred Unicajina centra Freelanda i također našeg igrača Stanka Baraća, centra Caje Laboral.

No Vranković je daleko od razmišljanja o nacionalnoj vrsti. Danas kao trener Cibone želi pobijediti Zagreb (18.15) u utakmici koja njegovu sastavu rezultatski ništa ne mijenja, a Zagrebu znači puno. Izgubi li Zadar u Splitu (18.15), mravi bi se s pobjedom vratili na drugo mjesto i imali bi u doigravanju prednost domaćeg terena u nizu sa Zadrom, koji će igrati bez Renfroea i Kasuna.

Vukovi, pak, nakon tri uzastopna poraza od zagrebaša žele pobjedu koja bi im osnažila rastuće samopouzdanje uoči doigravanja s Cedevitom.

Član idealne petorke
Lanjska simultanka protiv Barcelone