EUROLIGA

Pobjeda nad europskim prvakom kao dostojan oproštaj

10.03.2009 u 14:16

Bionic
Reading

Posljednja utakmica Cibone u ovosezonskom izdanju Eurolige u Draženov dom donosi gostovanje aktualnog europskog prvaka CSKA iz Moskve, čije boje brani i hrvatski reprezentativac Zoran Planinić

Porazom prije tjedan dana u Sieni Cibona je izgubila i teoretske izglede za prolaz u četvrtfinale košarkaške Eurolige. Tako je ogled protiv moskovskog CSKA lišen bilo kakvog naboja, te će 'vukovi' protiv izuzetno jakog suparnika moći pokazati od čega su napravljeni.

Iako je Cibosima puno važniji subotnji ogled kad im u goste stiže beogradski Partizan, trener Perasović želi da njegovi igrači punu pozornost okrenu gostovanju europskog prvaka te da se probaju pobjedom oprostiti od Eurolige pred svojim navijačima.

'Ova utakmica nema rezultatskog naboja, ali igramo protiv europskog prvaka i željeli bi se pobjedom odužiti navijačima i tako se oprostiti od ovog dijela natjecanja', kazao je u uvodu Perasović te nastavio:

'Nećemo protiv CSKA ništa kalkulirati. Želimo dobiti ovu utakmicu, ukoliko to bude moguće. Svi su igrači spremni i zdravi i to me veseli.'

S obzirom na to da utakmica protiv Planinićeva CSKA ne znači ništa, dok je subotnji dolazak Partizana u sklopu NLB lige izuzetno važan za Cibonu, hoće li Perasović odmarati kojeg igrača?

'Igramo utakmicu po utakmicu. I prvo se sad koncentriramo na CSKA, a nakon toga na Partizan. Protivnik sam odmaranja igrača jer tada ispadnu iz ritma i dobijemo kontraefekt. Protiv moskovske momčadi trebamo ući muški i koliko odigramo, odigramo.'

Nakon mnogo vremena u Draženov dom dolazi i dijete Cibone Zoran Planinić za kojeg njegov trener Messina tvrdi da će u Zagrebu biti izuzetno raspoložen, a sličnog je mišljenja i Peras:

'Sigurno da će Planinić biti motiviran. Dolazi u svoj grad, u svoj klub. Na tribinama će mu biti prijatelji i sigurno će se htjeti pokazati.'

Utakmica protiv moskovskog CSKA je na rasporedu u srijedu u 20 sati, a iz Cibone najavljuju punu dvoranu potvrđujući da je interes velik, a također polako nestaje karata i za subotnji ogled protiv Partizana. Nadamo se da je to najava da se košarka polako vraća u Zagreb.