OPTIMIZAM U CIBONI

Joke: Split je dobio Cedevitu, ali nas neće

06.05.2011 u 13:23

Bionic
Reading

Cedevita, Zagreb i Zadar već su gotovo osigurali doigravanje za košarkaškog prvaka Hrvatske, a o četvrtom putniku mogla bi odlučiti subotnja utakmica Cibone i Splita

Dvostruki europski prvak dočekuje trostrukog, ali realnost je drugačija. Cibona i Split bore se za priliku da konkuriraju za naslov, za borbu u kojoj neće biti favoriti.

'Želimo se revanširati Splićanim za poraz na Gripama i favoriti smo u ovoj utakmici', bez ograda je ustvrdio trener Cibone Josip Vranković.

'Naš nivo igre iz zadnjih utakmica ulijeva optimizam. Imam mladu, potentnu momčad. Moram paziti na svaki detalj, ali ovi momci puno obećavaju', nastavlja rođeni Splićanin koji je šest godina igračke karijere proveo u žutom dresu.

Split je u zadnjem kolu nanio prvi poraz Cedeviti u natjecanju. Je li ga taj rezultat iznenadio?

'U Splitu nije bilo Drapera, a svi koji pratimo košarku znamo što je Cedevita s njim, a što bez njega. Split ima dobru napadačku igru, ali tu su utakmicu odigrali u okvirima svojih mogućnosti. Ništa me nije posebno iznenadilo.'

Dvoboj se igra u subotu u 20.30 sati, u isto vrijeme kada se u Podsusedu sastaju Cedevita i Zagreb. Nije li te termine trebalo razdvojiti da javnost i TV publika mogu pratiti oba dvoboja?

'Tražio sam da igramo u isto vrijeme jer ne želim da moji mladi igrači razmišljaju o ičemu osim o svojoj izvedbi. Uostalom, tako se osigurava i potpuna regularnost natjecanja', završava Vranković koji se nada da će na raspolaganju imati i ozljedom načetog Zubčića.

I Split i Cibona imaju omjer 5-6, a u dvoboju ovih momčadi na Gripama domaćini su slavili rezultatom 79:75. Nakon ovoga, do doigravanja su ostala još dva kola.