NBA

LA Lakersima trinaesti poraz sezone

10.03.2009 u 12:16

Bionic
Reading

Najbolja NBA momčad LA Lakersi doživjeli su uvjerljiv poraz na gostovanju kod Portland Trail Blazersa (111:94), ekipe koju već četiri godine i ukupno sedam utakmica ne uspijevaju svladati u Rose Gardenu

Brandon Roy (27), Travis Outlaw (22) i ostali Blazersi bili su jako motivirani i 'napaljeni' na Lakerse, te su potpuno zaslužili pobjedu koja ih vraća na vrh Sjeverozapadne skupine. Već nakon poluvremena domaćini su imali 23 razlike i tu više ni Kobe Bryant (26) ni Pau Gasol (18, 13 skokova) nisu mogli ništa učiniti.

Blazersi su pobjedu skupo platili jer im se u trećoj četvrtini teže ozlijedio španjolski branič Rudy Fernandez. Pri pokušaju zakucavanja na pod ga je bacio Trevor Ariza, a Španjolac je gotovo deset minuta ležao na terenu prije negoli je u nosilima odnešen. Prve vijesti iz bolnice govore da nema nikakve frakture, no Fernandez je ostao u bolnici preko noći na promatranju.

Miamiu su u svojoj dvorani protiv Chicaga trebala čak dva produžetka i 48 koševa i 12 asista Dwyanea Wadea da konačno slome otpor Chicago Bullsa (130:127). Wade je tricom izborio prvi produžetak, a na isteku drugog produžetka ukrao je loptu i potom sa sirenom zabio pobjedničku tricu, kojom je Miami ostao peta momčad Istoka.

'Ako Wade ove godine ne bude proglašen za najboljega igrača lige, onda će to biti velika nepravda', kazao je nakon pobjede trener Heata Erik Spoelstra.

Kod Chicaga je briljirao Ben Gordon sa 43 poena i osam trica, no Chicago je izgubio utakmicu i osmo mjesto Istoka.

Houston Rocketsi su sa 97:95 porazili Denver Nuggetse, a pobjednički koš postigao je Aaron Brooks tri sekunde prije kraja. Rocketse (42:23) je ova gostujuća pobjeda protiv izravnog konkurenta za playoff na Zapadu Denvera (40:25) dovela na sedmo mjesto u konferencijskom poretku.

U borbi za mjesto koje vodi u play-off na Istoku Detroit Pistonsi su sa 98:94 bili bolji od Orlando Magica, a junak pobjede bio je Richard Hamilton sa 29 koševa i 14 asista. Treću momčad Istoka Orlando predvodio je Dwight Howard (27, 14 skokova).

Rezultati:
Atlanta Hawks - New Orleans Hornets 89:79
Detroit Pistons - Orlando Magic 98:94
Miami Heat - Chicago Bulls 130:127 (dva produžetka)
Minnesota Timberwolves - Washington Wizards 99:110
Denver Nuggets - Houston Rockets 95:97
Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 111:94