NBA DOIGRAVANJE

Spursi na korak do ispadanja, Dallas poveo

26.04.2011 u 09:31

Bionic
Reading

Nakon prvog dijela sezone San Antonio Spursi imali su najbolji skor na Zapadu, a sada su na rubu ispadanja u prvom krugu doigravanja NBA lige. Nakon četiri susreta Memphis Grizzlies vode protiv Spursa 3:1 i za plasman u konferencijsko polufinale nedostaje im još jedna pobjeda.

Memphis je u doigravanje ušao s osme pozicije i smatralo se kako neće predstavljati veći izazov za Spurse. No, sada je na korak do senzacije. U četvrtom susretu igranom u FedExForumu domaćin je slavio 104:86, a ključnim se pokazala treća četvrtina koju je Memphis dobio 30:15.

'U prvom dijelu utakmice igrali smo loše. Imali smo dosta problema s tranzicijom, no u nastavku smo bili sjajni. U drugom poluvremenu smo dobili Spurse sa 20 koševa razlike (56:36),' kazao je trener domaće momčadi Lionel Hollins. Memphis su predvodili Mike Conley sa 15 koševa i sedam asistencija, Darrell Arthur sa 14 koševa, te Tony Allen sa 12 koševa. U redovima Spursa najraspoloženiji je bio Tony Parker sa 23 koša, ali i sedam izgubljenih lopti, Manu Ginobili je dodao 14, a Gary Neal 11 koševa. Tim Duncan je ubacio svega šest koševa uz sedam skokova. Peta utakmica je u srijedu u San Antoniu.

Dallas je u petom susretu pobijedio Portland 93:82 i poveo sa 3:2 u pobjedama. Mavericksi su u četvrtoj utakmici ispustili 23 koša viška, no u petom susretu nisu ponovili istu pogrešku. Dallas su predvodili Dirk Nowitzki sa 25 koševa i osam skokova, Jason Terry sa 20 koševa i Tyson Chandler sa 14 koševa i čak 20 skokova. Kod gostiju najefikasniji su bili Andre Miller sa 18 koševa i sedam asistencija, te Gerald Wallace sa 16 koševa i devet skokova. Šesta utakmica na rasporedu je u četvrtak u Portlandu.

Denver je u četvrtom susretu pobijedio Oklahoma City 104:101 i smanjio je zaostatak 1:3. Nuggetsi su produžili nadu na krilima Tya Lawsona koji je zabio 27 koševa, dok je Danilo Gallinari dodao 18 koševa. U pobjedničkim redovima još su četvorica igrača upisala dvoznamenkasti broj koševa. Kod gostiju istaknuli su se Kevin Durant sa 31 i Russell Westbrook sa 30 koševa. Peta utakmica je u srijedu u Oklahoma Cityju.