DUBROVAČKI BISER

Hezonja: Jordan me tražio da se fotografiramo!

21.04.2011 u 10:48

Bionic
Reading

'Tata se bavio vaterpolom, a ja sam šarao svuda dok mi nije rekao da je vrijeme da se odlučim za košarku', priča Mario

U gradu pod Srđem brinu se da barem jednom u desetak godina košarci podare novi biser. Nekad je to bio Andro Knego, slijedili su Prkačin, Andrić, Perić, nedavno je zasjao Ante Tomić. Na horizontu se sada pojavio Mario Hezonja.

Simpatični 16-godišnjak već je postao priča šira od Straduna i Cvjetnog trga, pročulo se za njega i preko bare. Kadet Zagreba prošli je tjedan bio jedan od samo devet Europljana na turniru Jordan Brand Classic u Portlandu. U domu Charlotte Bobcatsa gledalo ga je sedam tisuća ljudi.

'Iskustvo je bilo sjajno, pa NBA All Star utakmicu gleda nekoliko tisuća ljudi više. Igrao sam s najboljim igračima svoga godišta iz cijelog svijeta, bilo nas je iz Brazila, Tajlanda. Jedino je šteta što sam bio u poraženoj momčadi'.

Iako je ostao bez pobjedničkoga naslova, dobio je jedan drugi. Njegovo zakucavanje proglašeno je najboljim potezom utakmice! A to sigurno nije promaklo silnim skautima.

'Vratio sam se s više vizitki nego što sam imao dolara u novčaniku! Trener moje momčadi inače je skaut Dallasa, a poručio mi je da se vidimo dogodine u Americi'.

Nagrada nije bilo, ali priredili su mladim košarkašima nešto vrednije od ičega. Nakon utakmice odveli su ih u skrovitu sobu i zamolili da gosta iznenađenja ništa ne pitaju. Ipak, dečki nisu izdržali! Pred njima se glavom i bradom ukazao šef kluba domaćina Michael Jordan!

'Rekli su nam da ga ne gnjavimo, ali svi su ga zaskočili kad se pojavio. Čekao sam svoj red, a onda ga je netko pitao s kojim igračem mu je bilo najteže igrati. Odgovorio mi je da je to bio Dražen Petrović. Jedan dečko dobacio mu je da sam iz Hrvatske, a on je potom predložio da se zajedno slikamo'.

Nije se samo veliki Air fotografirao s Marijem.

'Šetali smo se po nekom trgovačkom centru, nismo ni znali gdje smo to došli, ali majice od Jordanova kampa svi prepoznaju i mole vas autogram i žele s vama popričati'.

Ništa čudno. Ondje su nastupali i LeBron James, Amare Stoudemire, Kevin Durant, Carmelo Anthony... Dobar dojam u SAD-u već je ostavio, NBA je Marijev san, a spreman je za to dobro se pomučiti.

'Nemam planova, samo rad, krv i znoj, pa gdje završim'.

Pohađa turističku školu u Zagrebu, a kolega iz klupe i najbolji prijatelj mu je Dario Šarić.