NBA LIGA

Lakersima poraz od Oklahome, Miami bolji od Bostona

11.04.2011 u 09:38

Bionic
Reading

Aktualni NBA prvak i doprvak Los Angeles Lakersi i Boston Celticsi doživjeli su teške poraze od Oklahoma City Thundera i Miami Heata. Lakersi su na svom parketu izgubili 106:120, dok je Boston posrnuo u Miamiu 77:100

Bio je to peti uzastopni poraz Lakersa, koji ne samo da su ostali bez prve pozicije na Zapadu, već bi sada mogli ispustiti i 'dvojku', a u pojedinim kombinacijama čak potonuti i na četvrto mjesto. Lakersi su sada izjednačeni sa Dallasom koji je treći, dok Oklahoma na četvrtom mjestu ima pobjedu manje. Posljednji put Lakersi su bili u takvoj krizi 2007. godine kada su nanizali sedam uzastopnih poraza.

'Doveli smo se u kompliciranu situaciju. Iznenađen sam očajnom igrom u obrani,' kazao je trener Lakersa Phil Jackson.

Oklahomu je do prve pobjede u Staples Centru nakon pet godina predvodio Kevin Durant sa 31 košem, Russell Westbrook je dodao 26 koševa, uz 6 skokova i 7 asistencija, James Harden 16, a Serge Ibaka 15 koševa. U domaćim redovima najefikasniji je bio Kobe Brynat sa 31 košem, dok je Pau Gasol dodao 26 koševa.

Druga pozicija visi i Boston Celticsima na Istoku. Nakon poraza od Chicaga oprostili su se od 'jedinice', a sada su teško stradali u Miamiju (77:100) i prepustili drugu poziciju Heatu. Dvije utakmice prije kraja prvog dijela sezone Miami ima pobjedu više i po svemu sudeći imat će drugi najbolji skor na Istoku iza Chicaga, što znači da bi se Miami i Boston mogli ponovo susresti u polufinalu Istočne konferencije.

'Ova pobjeda je poruka igračima Bostona da znaju što ih čeka u doigravanju,' kazao je Dwyane Wade sa 14 koševa i 8 asistencija drugi strijelac Miamia iza LeBrona Jamesa koji je ubacio 27 koševa uz pet skokova i sedam asistencija. Chris Bosh je dodao 13 koševa i osam skokova.

U gostujućim redovima iz sivila su se izdigli tek Paul Pierce sa 24 i Kevin Garnett sa 21 košem.