NBA LIGA

Chicagu derbi i prvo mjesto Istoka

08.04.2011 u 09:28

Bionic
Reading

U derbiju Istočne konferencije NBA lige Chicago je u United Centru pobijedio Boston 97:81 i praktički osigurao prvu poziciju na Istoku uoči početka doigravanja

Boston još uvijek ima matematičke izglede za osvajanje prvog mjesta, no teško je očekivati da Chicago u preostale četiri utakmice neće dohvatiti barem jednu pobjedu. Miami je definitivno otpao iz borbe za 'jedinicu'.

'Ova utakmica je samo potvrda našeg kvalitetnog rada i zalaganja. Vjerujem kako smo napokon dokazali kako se možemo ravnopravno nositi sa svima,' kazao je Derrick Rose sa 30 koševa, osam asistencija i pet skokova najbolji igrač utakmice.

Luol Deng je dodao 23 koša, a Carlos Boozer 14 koševa i 12 skokova za 17. pobjedu Bullsa u posljednjih 19 susreta.

'Ova pobjeda dodatno će nahraniti optimizmom moje igrače,' dodao je trener Bullsa Tom Thibodeau.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Paul Pierce sa 15 koševa, Kevin Garnett je dodao 10 koševa i 10 skokova, a Ray Allen skromnih sedam koševa.

'Chicago nas je potpuno nadigrao. Fizički su nas uništili,' kazao je trener Celticsa Doc Rivers. Boston trenutačno ima skor 54-24 baš kao i Miami i upravo bi njihov međusobni okršaj u nedjelju mogao odlučiti tko će zauzeti 'dvojku' iza Bullsa.

U drugom susretu večeri Portland je na gostovanju u EnergySolutions Areni pobijedio Utah 98:87. Trail Blazersi su ovom pobjedom potvrdili ulazak u doigravanje, dok 'Jazz' ove godine neće 'svirati' u play-offu.

Goste je predvodio Gerald Wallace sa 29 koševa i osam skokova, Nicolas Batum je dodao 21 koš, a Wesley Matthews 18 koševa i sedam skokova. U domaćim redovima istaknuli su se Devin Harris sa 26 koševa i Paul Millsap sa 19 koševa i 10 skokova.