BEOGRADSKA PRIČA

Saša Đorđević: Zbog Dražena nisam bio u reprezentaciji

31.03.2011 u 13:50

Bionic
Reading

Jedan od najboljih europskih playmakera svih vremena konačno je progovorio o svom sukobu s Draženom Petrovićem, optužujući ga i javno da mu je zatvorio vrata reprezentacije ondašnje Jugoslavije

Vjerojatno ponukan ESPN-ovim dokumentarcem o raspadu prijateljstva Vlade Divca i Dražena Petrovića, u medijima je konačno progovorio i Saša Đorđević, definitivno jedan od najboljih europskih playmakera svih vremena. Ono što se u košarkaškim kuloarima nagađalo već više od dva desetljeća, prenosi i beogradski Kurir. Navodno je Dražen jednom prilikom, tijekom verbalne svađe s Đorđevićem, tada igraču Partizana, rekao da više neće igrati za nacionalnu momčad, a ondašnjem izborniku Dušanu Ivkoviću kazao 'ili on ili ja'.

'Ja tako mislim, a ne znam je li me nije uzeo zbog toga, ali mi je Dražen u lice rekao pred kraj sezone, u play-offu: 'Mali, zapamtit ćeš kad si igrao u reprezentaciji.' Ja sam ga sočno izvrijeđao, ali nisam shvaćao je li to u njegovoj moći', svjedoči o tom vremenima Saša Đorđević.

U nastavku intervjua Đorđević se ipak odmaknuo od neugodne teme i Dražena se dotaknuo još samo vezano uz njegovu tragičnu pogibiju u Njemačkoj.

'Dva sata sam preplakao. Bez obzira na to što je postojao baš jak rivalitet između nas. Dok je bio ovdje u vojsci, izlazili smo zajedno i bili prijatelji. Imao je čak i lijepih riječi za mene. Rekao mi je da je šteta što igram u Partizanu s toliko reprezentativaca i da bih, da sam u nekom klubu kao što je Šibenka, u kojoj je on tada igrao, imao mnogo više mjesta. Imali smo jako dobar odnos i u reprezentaciji, osim tog duela koji je proizvod rivaliteta s njim i njegovim bratom na terenu. Tu je stalno bilo nekih čarki, udaraca, košarkaških konflikata, ali to je normalno.'