CEDEVITA ZA UTJEHU

Cibona bez lijeka za Budućnost

12.03.2011 u 18:58

Bionic
Reading

Podgorička Budućnost je u Zagrebu lako svladala Cibonu (70:80) i tako došla na koračić od plasmana na završni regionalni turnir u Ljubljani, što bi značilo da tamo neće biti hrvatskih predstavnika. Cedevita je slavila kod Radničkog u Kragujevcu sa 73:79

Cibona je već u prvim minutama ušla u zaostatak iz kojega se nije uspjela izvući tijekom čitava susreta. Prednost Crnogoraca do poluvremena je iznosila 20 koševa razlike, a domaćini su priprijetili četiri minute prije kraja kada su došli na zaostatak od šest koševa razlike. Bliže nisu mogli i Budućnost prevođena Dragičevićem (25) je slavila. Pobjede li u zadnjem kolu na svom parketu Nymburk igrat će na final fouru u Ljubljani.

U redovima Cibone Bogdanović i Vrbanc su postigli po 13 poena, dok je Gordan Giriček, koji će ubrzo morati na operaciju kuka, ostao na samo tri. Dobru premijeru pred novima navijačima imao je Pankracije Barač sa devet koševa i dva skoka.

Cedevita je na gostovanju kod srpskog Radničkog slavila sa 79:73. Momčad Ace Petrovića put do trijumfa je trasirala u odličnoj trećoj četvrtini kada su preokrenuli situaciju na parketu te prednost zadržali do kraja. Najefikasniji je bio Damjan Rudež sa 20 koševa, Draper je zabio 18, Žižić 13 uz 14 skokova, a Baždarić devet koševa uz po šest skokova i dodavanja.

Cedevita je tako upisala 13. pobjedu u 25 nastupa, dok je Cibona ostala na okruglih deset. Do kraja sezone ostalo je još jedno kolo, a ostatak 25. odigrat će se u nedjelju. Fokus je na borbi za izbjegavanje zadnjeg mjesta. Zvezda dočekuje Olimpiju, a Zadar Hemofarm.