NBA LIGA

Kriza Miamija, Lakersi slave uspjeh Bryanta

09.03.2011 u 13:05

Bionic
Reading

Na NBA parketima odigrano je šest utakmica, a treba izdvojiti novi poraz Miamija Heata kao i postignuće Kobe Bryanta u pobjedi LA Lakersa

Sada je to i službeno! Miami Heat je u najlošijoj formi otkako su u južnoj Floridi okupili megamomčad. Pet poraza u nizu, šest u posljednjih sedam utakmica, a izlaz se ne naziru. Sinoć su tako grogiranom Miamiju košarkašku bukvicu na njegovom parketu očitali Portland TrailBlazersi, koji su slavili 105:96. Prvo su ih uništili na poziciji četvorke preko LaMarcusa Aldridgea (26 koševa), a onda ih je Andre Miller dokrajčio tamo gdje je Heat najtanji, na poziciji razigravača.

Heatu nije pomogla ni fantastična večer LeBrona Jamesa (31 koš, 11 skokova, 8 asistencija) i Dwaynea Wadea (38 koševa, 6 skokova, 5 asistencija).

'Iskreno, nije mi baš jasno kako bismo se mogli izvući iz ove situacije,' priznao je trener Miamija Erik Spoelstra.

Pitanje je samo koliko će mozak kluba, slavni Pat Riley, još trpjeti Spoelstru, koji očito nije dorastao momčadi koju mu je Riley složio.

A Los Angeles Lakersi ponovno su 'vrući'. Osma pobjeda u nizu došla je kod Atlanta Hawksa (101:87), no važnija vijest ste utakmice je 26 koševa Kobea Bryanta, čime je na ljestvici najboljih strijelaca NBA lige prestigao Mosesa Malonea te s 27.423 koša drži šesto mjesto. Ne nedostaje mu puno da s petog mjesta istisne 'prijatelja"' Shaquillea O'Neala koji je u karijeri zabio 28.590 koševa.

'Već s 18 godina vidjelo se da u njemu čuči veliki talent. Kad jednom završi karijeru bit će među najboljim igračima NBA lige svih vremena, no ne samo kao strijelac već i odličan obrambeni igrač,' pohvalio je Bryanta trener Atlante Larry Drew.

A iako se zarekao kako neće komentirati 'Crygate', kako su mediji u SAD-u podrugljivo prozvali događaj oko plakanja u svlačionici Miami Heata, trener Lakersa Phil Jackson nije mogao odoljeti.

'Ovo je NBA liga - dječacima ulaz zabranjen. Veliki dečki ne plaču. A ako baš morate, idite u toalet gdje vas nitko neće vidjeti,' sarkastičan je bio Jackson.

U porazu Atlante najbolji je bio Al Horford sa 17 koševa i 9 skokova.

Ostali sinoćnji rezultati:

Cleveland - Golden State 85:95 (Davis 19 koševa, 6 asistencija; Ellis 24 koša, 7 skokova, 7 asistencija, 3 ukradene lopte, dvije blokade)
Indiana - Philadelphia 100:110 (Hansbrough 26 koševa; Iguodala 16 koševa, 10 asistencija)
Washington - Milwaukee 76:95 (Crawford 22 koša; Bogut 14 koševa, 9 skokova, 7 asistencija)
Phoenix - Houston 113:110 (Carter 32 koša, Lowry 32 koša).

Koš Kobea s kojim je prestigao Mosesa Malonea