DOVIĐENJA EUROPI

Miro Bilan sjajan u porazu Zadra

22.02.2011 u 18:26

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra su u petom kolu Challenge kupa poraženi u Češkoj od Prostejova rezultatom 99:82 i tako se oprostili od mogućnosti sudjelovanja u četvrtzavršnici tog, trećeg po snazi, europskog kupa

Prostejov je u uvodnim minutama potvrdio status favorita i kontrolirao tijek događaja, no Zadrani su krajem prve dionice krenuli u seriju 12:0 na kraju koje su poveli sa 34:28. Prednost su održavali do početka drugog poluvremena, kada su Česi došli do vodstva koje više nisu ispuštali. Dapače, u završnici su ga i progresivno povećavali do konačnih 17 koševa razlike.

Zadar je ispao iz Europe, ali to nije nužno loša vijest obzirom da je apsolutni fokus na regionalnom planu i izbjegavanju posljednjeg mjesta NLB lige što bi ih eliminiralo iz tog natjecanja za iduću sezonu. Domaćine je predvodio Zagorac sa 18 koševa, a u redovima Zadrana je briljirao mladi centar iz Šibenika Miro Bilan koji je u 28 minuta upisao 23 koša (šut 9/12), devet skokova i četiri dodavanja. Da nije rano ušao u probleme s osobnim pogreškama, vjerojatno bi imao i bogatiju statistiku.

Treba izdvojiti i Marka Cara sa 18 koševa (šut 6/8) i četiri dodavanja, te junaka iz kupa Batura koji je upisao 12 koševa i pet skokova. Dundović je dodao 10, Longin osam, a Marčinković sedam koševa.

Zadar je u drugom krugu Challenge kupa ostao na jednoj pobjedi, a posljednje, šesto kolo odradit će 1. ožujka kod belgijskog Oostendea koji je osigurao prolaz u završnu fazu.