NBA LIGA

Briljantni Rose slomio Spurse

18.02.2011 u 11:28

Bionic
Reading

Chicago Bullsi su nastavili svoj pobjednički niz i protiv vodeće momčadi NBA lige San Antonio Spursa. U susretu igranom u United Centru Bullsi su slavili 109:99 ostvarivši četvrtu uzastopnu pobjedu čime su se posve približili vodećoj momčadi Istoka Bostonu.

Junak utakmice bio je Derrick Rose koji je u pobjedu domaćina ugradio 42 koša, 5 skokova i 8 asistencija što je njegov učinak karijere. Luol Deng je dodao 19 koševa i 7 skokova, a Carlos Boozer 15 koševa i 6 skokova.

'Bila je ovo sjajna večer. Večeras me baš išlo,' kazao je Rose koji će ove nedjelje nastupiti na All Stars susretu u početnoj petorci Istoka, kao prvi igrač Bullsa nakon 1998. godine kada je to zadnjem uspjelo Michaelu Jordanu.

'Rose je zaslužio mjesto u početnoj petorci. Ove sezone igra sjajno i navijači su to prepoznali,' dodao je trener Chicaga Tom Thibodeau.

Spursima je to bio tek deseti poraz sezone uz 46 pobjeda, ali i deveta uzastopna gostujuća utakmica. Šest su dobili, a tri izgubili.

'Sve smo pokušali kako bi zaustavili Rosea, no nismo uspjeli. Uništio nas je,' kazao je prvi strijelac Spursa Tony Parker sa 26 koševa. Gary Neal i Manu Ginobili su dodali po 16 koševa, dok je Tim Duncan upisao 14 koševa i 9 skokova.

U drugom susretu večeri Dallas je pobijedio Phoenix 112:106 uz sjajnu predstavu Dirka Nowitzkog koji je ubacio 35 koševa uz 4 asistencije. Jason Terry je dodao 16, a Tyson Chandler i Shawn Marion po 12 koševa. Kod Phoenixa šest igrača je upisalo dvoznamenkasti broj koševa, a najviše Channing Frye 24 koša i 8 skokova, Vince Carter je dodao 16 koševa, a Robin Lopez 13 koševa i 13 skokova.