NAKON FENERBAHČEA

Cibona nikad nije bolje izgledala u ovom dijelu sezone

26.02.2009 u 14:36

Bionic
Reading

Cibona se iz Istanbula vratila pjevajući. Čak 22 poena razlike ostvarili su 'vukovi' protiv Fenerbahčea u četvrtom kolu Top 16 Eurolige. Sad je žal zbog prosutih bodova u Zagrebu od istog suparnika još veća

Izgledalo je kao nemoguća misija - pobijediti Fenerbahče u Istanbulu. Takav ishod je ostavljao Ciboni nade da bi mogla ući u četvrtfinale Eurolige. No u vjerojatno najboljoj utakmici što su pružili 'vukovi' ove sezone došlo je do slavlja i nevjerojatno velike, da ne kažemo, bezobrazne pobjede od 86:64. Bilo je to pravo razvaljivanje turskog sastava u kojem igra Gordan Giriček.

'Nismo se nadali da bismo ovako lako mogli pobijediti Fenerbahče, ali odigrali smo najbolju utakmicu ove sezone i to se dogodilo. Odigrali smo upravo onako kako smo htjeli. I u napadu i u obrani', rekao je Perasović, priznavši da je osvajanje kupa pozitivno djelovalo na njegove igrače.

'Nakon što smo osvojili kup opet smo dobili to samopouzdanje, koje nam je sigurno pomoglo u Istanbulu.'

Ključ pobjede nad Fenerbahčeom je i povratak u formu Davora Kusa koji je u posljednje vrijeme bio nevidljiv na utakmicama 'vukova'. Također valja pohvaliti i Jareda Homana koji, istini za volju, u Cibonu nije doveden zbog koševa, ali je u Istanbulu postigao čak 16 koševa uz pet skokova.

Vjerojatno nikad u ovom dijelu sezone Cibona nije djelovala ovako dobro te imala ovako dobru situaciju ispred sebe. Osvojili su kup, u NLB ligi ovise o sebi hoće li osigurati završnicu ili ne, a u Euroligi još uvijek živi san da bi mogli doći do četvrtfinala. Posebno lijepo zvuči podatak da Cibona do ove sezone nije imala naviku pobjeđivati u gostima, pa su tako znali gubiti i od Le Mansa kad su ih pobjeđivali svi živi. Danas već pada i Fener u Istanbulu.

Pred Cibonom su još dvije utakmice u Euroligi. Ako pobijede u Sieni Montepaschi, tada su sigurni sudionici četvrtfinala, a posljednji ogled sa CSKA-om u Zagrebu će biti tek lijepa fešta, bez nervoze. Perasović je pokazao da s ovim igračima može napraviti velik rezultat.