PETORICA DOVOLJNA

Zadrani herojski ušli u finale kupa

09.02.2011 u 19:20

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra su prvi finalisti hrvatskog košarkaškog kupa. Nevjerojatni dio priče leži u činjenici da su Zadrani taj pothvat ostvarili samo s petoricom igrača koja su igrala zajedno svih 40 minuta i svladali Cedevitu rezultatom 83:82

Zadrani su došli u okrnjenom sastavu, sa svojom djecom, jer zbog potražnje Vladimira Boise za neisplaćenim dugovanjima nisu mogli dovesti više seniora, ali Car, Marčinković, Olivari, Bilan i Batur ispisali su još jednu slavnu epizodu zadarske košarke. Trener Tihomir Bujan tijekom čitavog susreta nije napravio nijednu izmjenu, a igrači su se sačuvali od problema s osobnim greškama.

Cedevita u bliskoj budućnosti sanja Euroligu i ima zaista respektabilan sastav pa je time uspjeh Zadrana još impresivniji. Petorica hrabrih u prvom su dijelu držala egal, a prednost su preuzela sredinom zadnje četvrtine pri rezultatu 72:71.

Cedevita, koju je predvodio Wright sa 18 koševa, i njezin trener Petrović rotirali su u zadnjoj minuti i 11 sekundi prije kraja Baždarić je zabio tricu za vodstvo 82:81, no zadnja lopta završila je u rukama Ivana Batura koji je uz zvuk sirene pogodio jednom rukom iz skoka i tako inicirao veliko slavlje na terenu i tribinama. Zadar je jedini sudionik među četiri kluba (za finale će se još boriti Cibona i Zagreb) koji nije organizator ovog završnog natjecanja, ali sve simpatije bile su na njihovoj strani i sve tribine su pozdravile sjajan uspjeh Zadra.

Među petoricom hrabrih najviše je zabio Marko Car, 20 koševa, a slijedili su ga Marčinko i Olivari sa 17, Batur sa 15 i Bilan sa 14 koševa. Bilan je tako postao vjerojatni rekorder na vrhunskom nivou koji je s vrlo respektabilnim napadačkim učinkom ostao najlošiji strijelac u svom sastavu.

Zadar će se za osvajanje Kupa Krešimir Ćosić (protiv Cibone ili Zagreba) boriti u četvrtak u 19 sati, također u Draženovu domu.