EUROCUP

Zadrani senzacionalno slavili protiv Unicsa

24.02.2009 u 19:07

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra pobijedili su na gostovanju ruski Unics Kazan 71:69 (16:18, 16:17, 19:14, 20:20) u četvrtom kolu skupine J Eurocupa. U neizvjesnoj završnici igrači trenera Sagadina uspjeli su izvojevati pobjedu zahvaljujući košu Roka Stipčevića u posljednjim trenucima utakmice

Iako opterećeni klupskim problemima i činjenicom da su igrali bez Farmera kojem nije bio dopušten ulazak u Rusiju te Ivanova koji je napustio klub, košarkaši Zadra napravili su senzaciju i pobijedili osvajača ruskog kupa Unics. Cijela utakmica bila je izuzetno neizvjesna jer se nijedna momčad nije uspjela rezultatski odlijepiti, a sve se riješilo u posljednjoj četvrtini, točnije, u posljednjoj minuti.

Zadrani su tri minute prije kraja košem Perića došli u najveće vodstvo 66:58, no tada je ruski sastav predvođen Krešimirom Lončarom te Markom Popovićem ubacio u višu brzinu te su do posljednje minute uspjeli izjednačiti na 69:69. Ipak, zahvaljujući polaganju Roka Stipčevića u posljednjim trenucima utakmice te promašenoj trici Popovića s druge strane, igrači Zadra na kraju su i drugi put pobijedili izuzetno jaki Unics iz Kazana.

Najefikasniji u redovima Zadra bili su Perić sa 16 koševa, ali i 10 skokova, Todor Gečevski je ubacio 14 koševa uz 11 skokova, dok je Rančić završio utakmicu sa 10 koševa. Kod Unicsa najefikasniji je bio Krešimir Lončar sa 17 poena, dok je Popović postigao 11.

Nakon četiri kola Zadar ima dvije pobjede i dva poraza, a Unics pobjedu i tri poraza. Na završni turnir osam momčadi plasirat će se po dva prvoplasirana sastava iz svake skupine, a Zadar će u sljedećem kolu 3. ožujka na svom parketu dočekati Turk Telekom.