U GOSTE GIRIČEKU

Cibona pod imperativom pobjede u Turskoj

24.02.2009 u 12:25

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone u srijedu u 19.15 u Istanbulu igraju utakmicu 4. kola drugog kruga Eurolige. Nakon dvaju uzastopnih poraza, momčad Velimira Perasovića pod imperativom je pobjede, a Turci su prije dva tjedna slavili u Zagrebu

Košarkaši Cibone u utorak putuju u Istanbul na dvoboj s Fenerbahčeom, momčadi koja je prije dva tjedna slavila sa 65:55 u Draženovu domu. U međuvremenu, 'vukovi' su stigli do prvog ovosezonskog trofeja, Kupa Krešimira Ćosića, što je sasvim sigurno dobar poticaj igračima. A potvrdio je to i glasnogovornik Cibone Ivan Jurković koji je na otvaranju presice zahvalio svim čestitarima, dajući dodatni značaj osvojenom trofeju.

Ipak, stanje u euroligaškoj skupini H ipak nije toliko optimistično, jer je Cibona na dnu skupine s omjerom 1:2. Naravno, bez prava na novi kiks.

'Ova utakmica ne spada samo u turistički izlet, već nam je to posljednja prilika za ostanak u igri. Moramo uzvratiti Fenerbahčeu za poraz u prvoj utakmici i ispraviti loš dojam iz prvog međusobnog ogleda. Igramo u Euroligi, a tamo se želimo zadržati poštenim radom i igrom na terenu', rekao je trener Perasović.

S obzirom na 'minus 10' iz prve utakmice, pitanje je gdje Perasović vidi mogućnost za iznenađenje.

'U prvom poluvremenu igrali smo dobru obranu, ali loše u napadu. Oni će na svom terenu igrati puno fluidnije i napadačkije. No, vjerujem da i mi možemo odigrati puno bolje u odnosu na prvu utakmicu. Do zadnjih pet minuta utakmice bili smo u 'egalu', a imali smo i nekoliko prigoda za prelomiti utakmicu. Fener je dobra i čvrsta ekipa, koja igra 'u meso', a mi samo trebamo odigrati jednako čvrsto.'

Gordan Giriček pokazao se u toj utakmici u dobrom izdanju.

'Nije ga dugo bilo i to donosi oscilacije u njegovoj igri. Tako je bilo i u Zagrebu. Prvo je poluvrijeme bio lošiji, u drugom je dijelu bio odličan. Važna je karika i dobiva puno lopti. Doveden je da im bude igrač odluke, a svojim pristupom to i opravdava. Traži loptu, ne skriva se.'

Cibona, prema situaciji u utorak, u Tursku putuje u istom sastavu kao i na posljednjim utakmicama. Dakle, bez Brenta Wrighta kojeg su mnogi već preselili u Toranj. Naime, kako je rekao Perasović, čak i da potpiše ugovor, u Istanbulu sigurno ne bi ni igrao. Osim toga, do utorka konkretnog kontakta igrača i kluba nije bilo pa o mogućem raspletu tog transfera nije uopće želio razgovarati.

Ono što je Perasoviću puno važnije jest to da se do utakmice u potpunosti oporavi Anderson, kojeg je zbog problema s leđima poštedio treninga u ponedjeljak.

'To je tako kada puno putujemo, sjedimo dugo u avionu, pa stojimo u busevima. Leđa stradaju, ali vjerujem da će Anderson biti OK', zaključio je Perasović.