PLJESAK GIRIČEKU

Partizan protutnjao Ciboninim tornjem

28.12.2010 u 22:01

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone dočekali su velike rivale iz Beograda, a Partizan se prvi puta u sezoni kući vraća s bodovima. Usto, ostvario je gotovo idealan dojam nakon pobjede od 30 koševa razlike

Partizan je slavio rezultatom od 55:85 (8:16, 19:30, 18:20, 10:19), a Ciboni nije pomogao ni povratak Gordana Giričeka u dres matičnog kluba. U debaklu kakav se ne pamti u dvobojima starih rivala teško bi im pomogao i Michael Jordan jer je momčad iz Beograda trenutno u neusporedivo boljem stanju.

Partizan je dvoboj otvorio prednošću 9:0 i njihova pobjeda nijedne sekunde nije dolazila pod znak pitanja. U osmoj minuti ušao je Gordan Giriček i pljesak ispunjene dvora bio je glasniji od zvižduka. Iako je evidentno da Giriček još nije u idealnom fizičkom stanju, povratnik u Cibonu upisao je 13 koševa i ostavio vrlo solidan dojam te zaslužio glasan pljesak svojih navijača prilikom izlaska. Zubčić je također upisao 13 koševa, šest skokova i tri oduzete lopte, ali je Bogdanović (osam koševa) dugo bio nevidljiv i domaćima nije bilo spasa.

S druge strane, brojna publika vidjela je sjajnog Gista koji je upisao 24 koša (šut 8/11) i vrlo borbenu momčad koja bi ovakvu Cibonu vjerojatno pobijedila u barem osam od deset okršaja.

Cibona je pobjedom imala priliku za dostizanje Partizana na ljestvici, ali Beograđani su trijumfom došli na omjer 6:7, dok su iza Cibone s pobjedom manje samo Zadar i Crvena Zvezda.

Trener Cibone Zdravko Radulović nakon dvoboja za Arenu TV je rekao:

'Nismo imali šanse od prve minute. Učimo i moramo još puno raditi. Moramo naći adekvatnog igrača na poziciji razigravača. Giriček je veliki igrač i, kada se u potpunosti priključi, bit će nam od velike pomoći. Trebamo još pojačanja koji će rasteretiti iscrpljene igrače i donijeti kvalitetu više.'