NLB LIGA

Zagreb i Zadar slavili, novi poraz 'vukova'

18.12.2010 u 21:47

Bionic
Reading

Od tri hrvatska košarkaška predstavnika koja su u subotu nastupila u 12. kolu regionalne NLB lige, do pobjede su došli Zadar i Zagreb, dok je Cibona ubilježila još jedan poraz

U subotu je odigrano 12. kolo regionalne košarkaške NLB lige. Zadar je napravio iznenađenje slavivši u Vršcu protiv Hemofarma 88:74. Iako je prva četvrtina loše završila po Zadrane, nakon toga krenula je njihova serija te su do kraja utakmice potpuno razbili otpor Hemofarma.

Zadrane je do pobjede predvodio Marko Car sa 23 koša, dok je Bojan Krstović sa 17 ubačaja bio najefikasniji u sastavu Hemofarma.

U dvorani Dražena Petrovića košarkaši Zagreba su zahvaljujući fenomenalnom učinku Luke Žorića svladali češki Nymburk 92:84. Sa 30 koševa i 14 skokova Žorić je bio neriješiva enigma za češku momčad koju je u Zagrebu predvodio Pavel Pumprla sa 29 poena.

Jedini hrvatski predstavnik koji je izgubio u ovom kolu jest Cibona. 'Vukovi' su pali na gostovanju u Podgorici od Budućnosti 80:71. Cibonu je predvodio Bojan Bogdanović sa 27 koševa, dok su Budućnost predvodili Mihailović i Šćekić sa po 14 pogodaka.