OPCIJE

Evo kada pada konačna odluka o Medveščakovoj sudbini

16.01.2017 u 18:19

Bionic
Reading

Iz najboljeg hrvatskog hokejaškog kluba Medveščaka objavili su kako će odluku o tome u kojem će natjecanju sudjelovati sljedeće sezone donijeti krajem veljače ili u ožujku

Nakon što je od 2009. do 2013. godine Medveščak uspješno nastupao u austrijskom EBEL-u, prije četiri sezone klub je postao članom ruskog KHL-a, najjače europske hokejaške lige. S KHL-om je Medveščak potpisao ugovor na tri sezone koji se zatim svake sezone može obnavljati, kao što je to učinjeno prošle godine.

'Kao i svake godine od ulaska u KHL, Medveščak je predao zahtjev i sve potrebne garancije za nastup momčadi u EBEL i EBYSL prvenstvu. Uz KHL prvenstvo to je za Medveščak jedina odgovarajuća opcija. Hoće li Medveščak iduće sezone nastupati u EBEL-u ili KHL-u, ovisi o brojnim elementima, a ponajviše o financijama i geopolitičkim zbivanjima. Odluka o tome gdje će se Medveščak natjecati iduće sezone bit će poznata krajem veljače ili u ožujku. Zasad smo u KHL prvenstvu i iznimno smo zahvalni i ponosni da se kao hrvatski klub možemo natjecati u ovom visoko kvalitetnom prvenstvu', stoji u izjavi direktora komunikacija i glasnogovornika Medveščaka Ranka Vučinića.

Iz EBEL-a je stiglo priopćenje prema kojemu su do isteka roka za prijavu za nastup u sljedećoj sezonu koji je bio u nedjelju valjane prijave za sudjelovanje u tom natjecanju u sezoni 2017/18. predali svi klubovi koji igraju EBEL ove sezone plus Medveščak.

'Do isteka roka koji je bio jučer, svih 12 trenutačno aktivnih kluba je potvrdilo svoj ostanak. Uz njih, KHL Medveščak Zagreb je podnio sva potrebna jamstva za mogući povratak. Još smo na posljednjoj Skupštini lige bili upoznati s detaljima pregovorima oko povratka Medveščaka i njegovom revizijom njegovih financija. Ekonomska situacija svih mogućih sudionika bit će provjerena tijekom sljedećih tjedana. Konačna odluka o povratku momčadi iz Zagreba u EBEL bit će donesena krajem veljače, a tada će biti poznat i konačni broj klubova za sljedeću sezonu', objavio je EBEL.