STIGAO IZ ŠVICARSKE

Splićanin Goran Bezina novo pojačanje hokejaša Medveščaka

23.06.2016 u 11:10

Bionic
Reading

Splićanin Goran Bezina, koji je posljednjih 12 godina karijere proveo u švicarskom hokejskom prvoligašu Geneve Servetteu, u sljedećoj će sezoni predvoditi obranu Medveščaka u KHL-u, objavio je u četvrtak zagrebački klub na svom službenom internetskom portalu.

Ljevoruki, 36-godišnji Bezina je deset godina bio kapetan Geneve Servettea i uvijek je bio jedan od najomiljenih igrača među navijačima pa je izrazio nadu da će tako biti i u Zagrebu.

"Iako sam iz Splita", kroz smijeh je rekao Bezina te dodao:

"Sve je to isto, sve je to moja, naša Hrvatska, jedna domovina."

Bezina ističe kako odluka o dolasku u "brlog" nije bila nimalo teška.

"Kada je došla ponuda iz Zagreba, iz Hrvatske, nisam dvojio niti sekunde. Znam kakva je atmosfera, znam kakve navijače klub ima i ne bojim se napraviti promjenu za koju znam da će biti velika. Uzbuđen sam i sretan što ću igrati doma i jedva čekam da avantura počne“, rekao je Bezina nakon potpisivanja ugovora.

Igrač rođen 21. ožujka 1980. u Splitu, odrastao je u Švicarskoj, za čiju je reprezentaciju nastupio na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu. Sve do odlaska Borne Rendulića u Colorado Avalanche Bezina je bio jedini hokejaš rođen u Hrvatskoj, koji je zaigrao u NHL-u. U sezoni 2003/04.odigrao je tri utakmice za Phoenix Coyotese, nakon što je tri sezone proveo u njihovoj AHL filijali Srpingfield Falconsima. Nakon spomenute sezone se vratio u Švicarsku i tamo proveo sljedećih 12 godina s jednim izletom u Austriju, gdje je u sezoni 2006/07. samo za doigravanje pojača momčad Salzburga.

"Goran je velik i jak ofenzivni branič s jako puno iskustva i kvaliteta vođe, koji bi trebao igrati značajne minute. Obzirom na njegovo porijeklo, jako nam je drago što će se priključiti klubu“, istaknuo je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Bezina je prošle sezone odigrao 50 utakmica u regularnom dijelu za Geveve Servette te postigao šest pogodaka i imao 13 asistencija. U 11 utakmica doigravanja ostao je bez ijednog pogotka, a šest puta je asistirao. Njegov snažan udarac čini ga vrlo korisnim i opasnim u situacijama s igračem više.

Bezina je četvrto pojačanje Medveščaka za novu KHL sezonu. Prije njega su u 'medvjeđi brlog' stigli kanadski napadači 29-godišnji Francis Pare i 26-godišnji Brandon McMillan te 28-godišnji finski vratar Niko Hovinen. Osmorica igrača iz prošle sezone odlučili su produljiti vjernost zagrebačkom klubu, a to su braniči Mark Katić, Shaone Morrison i Blake Parlett te napadači Alexandre Bolduc, Gilbert Brule, Edwin Hedberg, Tomaš Mertl i Tom Zanoški.