TO BI BILA UTAKMICA

Prvi favorit Eurobasketa u strahu: Samo ne Španjolce!

10.09.2015 u 14:37

Bionic
Reading

Reprezentacija Francuske u posljednjem kolu grupne faze Eurobasketa igra u Montpellieru s Izraelom, a tamošnja javnost pribojava se lošeg razvoja događaja i sudara sa Španjolskom u osmini finala, iako nije vjerojatan...

Parker i društvo moraju ići na pobjedu u posljednjoj utakmici, jer u slučaju poraza od Izraela situacija bi im se mogla zakomplicirati. Naime, križaju se sa berlinskom 'skupinom smrti', a jedan od potencijalnih protivnika u osmini finala je i Španjolska.

Francuski mediji strahuju od Gasola i društva te donose uoči posljednjeg kola mogućnosti u kojima bi mogli igrati s njima. Ako budu prvi, tada će ići na Španjolce samo u ludom raspletu pri kojem 'furija' mora izgubiti od Njemačke između 16 i 49 razlike, a Island šokirati Tursku.

Ako pak izgube od Izraela i budu drugi, šansa je nešto veća. Bit će tek potrebna pobjeda Italije protiv Srbije te Španjolske protiv Njemačke da bi se dogodio megaobračun već u prvoj rundi nokaut faze Eurobasketa. Kako god bilo, za kalkulacije nema mjesta.

'Nužno je pobijediti i završiti prvi,' uvjeren je izbornik Vincent Collet uoči neizvjesnih obračuna u četvrtak.