KOŠARKAŠI KOD PREDSJEDNICE RH

'Vjerujem da ćete igrati sa srcem, za našu Hrvatsku'

04.09.2015 u 14:22

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatske košarkaške reprezentacije te im tom prilikom poželjela dobrodošlicu i uspjeh uoči početka EuroBasketa 2015.

Predsjednica Republike kazala je kako je suorganizacija EuroBasketa 2015. velika čast za Hrvatsku te kako time dokazujemo kako možemo biti izvrsni organizatori i najvećih svjetskih natjecanja, ali isto tako i priznanje košarkašima koji pronose slavu hrvatskog sporta i hrvatske košarke diljem svijeta.

'Košarka postaje sve popularniji sport diljem svijeta i zato moramo ulagati puno više kako bismo košarku i sve ostale sportove učinili što je moguće dostupnijim mlađim naraštajima. Na taj način ćemo njegovati ne samo nove talente i nova pokoljenja naše reprezentacije, već isto tako i motivirati ljude da se bave fizičkom aktivnošću i sportom što je iznimno bitno i za fizičko i za mentalno zdravlje kako pojedinaca tako i cijele nacije', kazala je Predsjednica.

Na kraju svog obraćanja Predsjednica Republike poručila je našim košarkašima kako ćemo svi zdušno navijati za njih, kao jedno srce koje će kucati zajedno te kako očekujemo najbolje rezultate.

'Vjerujem da ćete igrati sa srcem, za našu Hrvatsku i vjerujem da će onda i rezultati uslijediti', kazala je.

U ime Hrvatskog košarkaškog saveza obratio se gospodin Ivan Šuker, a u ime košarkaške reprezentacije kapetan reprezentacije predao je Predsjednici dres s brojem četiri.