UOČI EUROBASKETA

Kapetan Hrvatske otkrio kako je pronašao mir koji prije nije imao

01.09.2015 u 12:01

Bionic
Reading

U subotu 5. rujna hrvatsku košarkašku reprezentaciju čeka prva utakmica na Eurobasketu kojem je domaćin C skupine u zagrebačkoj Areni. Ulaznice za tu utakmicu rasprodane su, a kapetan naše momčadi Roko Leni Ukić, kojem će ovo biti peti Eurobasket u karijeri, iskreno je kazao svoja očekivanja

U intervjuu za Večernji list 31-godišnji Ukić, koji je karijeru započeo u rodnom Splitu te je nakon toga ispunio dječački san zaigravši kratko u NBA ligi (Toronto Raptors i Milwaukee Bucks), nakon vrlo dobre sezone u zagrebačkoj Cedeviti jedva čeka službene utakmice. Savršenih 9-0 Hrvatske u pripremnim utakmicama nisu zavarale niti Ukića, igrača koji je igrao u velikim europskim klubovima kao što su Barcelona, Fenerbahçe Ülker ili Panathinaikos.

'Bez obzira na to što bi pritisak trebao biti nikad veći jer su i očekivanja nikad veća, a igramo prvu fazu kod kuće, ja sam spokojniji nego ikad prije jer sam prije dvije godine donio odluku da ne čitam novine ni portale. Ako ne čitam ništa, onda i ne znam puno stvari, što mi daje mir koji često nisam imao', kazao je Ukić za Večernji list dodavši:

'Za rezultat je iznad svega važna pozitivna atmosfera, a ona se ne može kreirati negativnim reakcijama i one mogu loše utjecati, pogotovo na mlađi dio momčadi. No ni mi igrači ne smijemo biti preosjetljivi, moramo biti spremni na sve.'

Dodajmo još kako izbornik Perasović ima dosta problema uoči početka Eurobasketa. Marko Tomas već duže vrijeme zbog ozljede ne trenira punom snagom (on bi mogao biti ključni igrač, op.a.), Dario Šarić propustio je dosta treninga i nekoliko utakmica i pitanje je u kakvoj će formi biti u prvoj utakmici, a isto vrijedi i za našeg najboljeg igrača Bojana Bogdanovića (gležanj). Kako bi izbornik Perasović imao još koju brigu više pobrinula se viroza koja je za krevet prikovala Krunu Simona, vrlo važnog igrača.

Cijeli članak pročitajte OVDJE