HRVATSKA IMA 9-0

Perasović upozorava: Pobjeđujemo, ali daleko smo od idealnog!

29.08.2015 u 08:35

Bionic
Reading

Pobjedom nad Izarelom 86:76 hrvatska košarkaška reprezentacija osvojila je pripremni turnir u zagrebačkoj Areni s maksimalnih 3:0 i neporažena u devet pripremnih utakmica dočekuje početak Eurobasketa i dvoboj sa Slovenijom 5. rujna u istoj dvorani.

'Istina, imamo puno pobjeda, i to je dobra stvar, uvijek je bolje kad se pobjeđuje. No, imamo previše oscilacija u igri. U jednom trenutku smo dobri, a onda u narednim minutama ne možemo povezati konce na terenu. To nam se ne smije događati', istaknuo je prvi hrvatski centar Ante Tomić

Kapetan Roko Ukić koji je protiv Izraela povukao, ubacio 12 poena i podijelio pet asistencija, nije želio ulaziti u dublje analize pobjede nad Izraelcima.

'Igrali smo praktično bez trojice igrača iz prve petorke, a mi ostali smo prilično umorni. Super je što smo izvukli, dobili drugo poluvrijeme s dvadesetak razlike. No, rezultatski je to totalno nebitno. Misli su isključivo usmjerene prema Sloveniji', izjavio je Ukić te istaknuo kako 9:0 u pripremnim utakmicama ne mora imati nikakav značaj.

'Možeš imati jedan loš dan i sve će to pasti u vodu. Imamo iskustvo od lani, euforija poslije Litve i onda su nas dočekali strašni Filipini. Ne trebamo se ničim zanositi. Moramo biti svjesni da nismo igrali protiv najboljih europskih momčadi. Treba pobjeđivati na prvenstvu'.

Na istom je tragu i razmišljanje izbornika Velimira Perasovića

'Zadovoljni smo. Ovaj turnir nam je pomogao da vidimo gdje smo i da spoznamo da je to daleko od idealnog. Da bi nešto napravili moramo biti koncentriratni svaki dan i sto posto. Neće biti laganih protivnika na Europskom prvenstvu kao što ih nije bilo ni ovdje. Mučili smo se s Estonijom, mučili smo se i s Izraelom. To je dovoljno dobar pokazatelj da kad nisi spreman možeš izgubiti od svakoga', rekao je izbornik koji još nije definirao konačan popis 12 igrača, s obzirom na ozljede, prvenstveno Marka Tomasa

'Dario Šarić će nam se priključiti u ponedjeljak, a Bogdanović i Tomas ovise o svakodnevnoj terapiji. I zbog treninga i zbog zdravstvenog stanja igrača, čekat ćemo s odlukom o konačnom popisu do posljednje sekunde', zaključio je Perasović.