ODLUČILI PENALI

Portugal jedva slomio Hrvatsku, a još teže Poljake!

01.07.2016 u 00:41

Bionic
Reading

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici portugalska nogometna reprezentacija u Marseilleu je pobijedila Poljsku boljim izvođenjem udarac s bijele točke, u susretu u kojem je Jakub Blaszczykowski na kraju bio tragičar...

Portugalci su se još jednom provukli. Nakon što je Santosova izabrana vrsta izbacila s Eura Hrvatsku golom u 117. minuti, u četvrtfinalu protiv Poljaka bilo je potrebno izvođenje penala kako bi prošli dalje, no još jednom su pokazali čvrstinu i ostaju u igri za plasman u veliko finale, o kojem sanjaju njihovi navijači.

Bio je to susret u kojem su obje ekipe mogle pobijediti, a na kraju je slavila ona sretnija. Utakmica nije mogla bolje početi za Poljake. Već u drugoj minuti Grosicki je probio lijevu stranu i ubacio odličnu loptu za Roberta Lewandowskog koji je rutinskom realizacijom postigao svoj prvi pogodak na turniru.

Portugal je bio uzdraman i Poljaci su bili ti koji su imali nekoliko prilika povećati prednost u prvih pola sata utakmice, no Lewandowski, Milik i Grosicki nisu bili koncentrirani u realizaciji i uslijedila je kazna. U 33. minuti 18-godišnji Renato Sanchez precizno je opalio s dvadesetak metara i savladao nemoćnog Fabianskog.

U nastavku susreta Ronaldo je imao nekoliko prilika riješiti pitanje pobjednika, ali nije bio njegov dan. Poljaci su u drugom dijelu igrali nešto slabije, ali su svejedno izborili produžetak. U njima se igrao alibi nogomet pa je odluka o pobjedniku morala pasti s bijele točke. Svih pet portugalskih penala završilo je u mreži, a Jakub Blaszczykowski nije uspio savladati Patricija pa je tako postao tragičar četvrtfinala, a Poljaci ostali bez polufinala.

Portugal će igrati u polufinalu s pobjednikom dvoboja između Walesa i Belgije.

EP u nogometu, četvrtfinale

Portugal - Poljska 1:1 (Renato 33 / Lewandowski 3), 5:3 nakon penala