DOTAKNULI DNO

Slavenu Biliću rampa, ali zašto bi to itko uopće htio?

30.06.2016 u 13:44

Bionic
Reading

Predsjednik Engleskog nogometnog saveza (FA) Greg Dyke nije uvjeren da će uspjeti dovesti vrhunskog stručnjaka kao zamjenu za Roy Hodgsona na mjestu izbornika engleske reprezentacije i postavlja retoričko pitanje 'zašto bi netko uopće želio taj posao'

'Postoji niz sjajnih trenera, mnogi od njih su Englezi. No, pravo je pitanje zašto bi netko uopće želio taj posao. Nitko u nogometnom svijetu ne radi pod takvim pritiskom medija,' izjavio je Greg Dyke čiji mandat na čelu Engleskog nogometnog saveza završava u srpnju.

Tročlana komisija Saveza započela je u četvrtak potragu za nasljednikom Roya Hodgsona koji je u ponedjeljak, nakon neslavnog poraza od Islanda u osmini finala Europskog prvenstva podnio ostavku. Prema napisima u engleskim medijima najizgledniji kandidat je bivši reprezentativac Gareth Southgate koji vodi englesku reprezentaciju do 21 godine.

Osim njega, najčešće se spominju imena Arsenalova menadžera Arsena Wengera, trenera Bournemoutha Eddieja Howea, menadžera Hull Cityja Stevea Brucea i bivšeg engelskog izbornika Glenna Hoddlea. Među mogućim kandidatima spominjan je i bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, no supredsjedatelj West Hama David Gold odbacio je u srijedu mogućnost da se taj transfer dogodi.


'Engleska reprezentacija nije Slavenov cilj. Mi smo uz njega stoposto, kao što je i on posvećen West Hamu. To je njegov klub i na putu je da s njim napravi velike rezultate na Olimpijskom stadionu,' izjavio je Gold.

U krugu kandidata mogao bi se naći i menadžer Sunderlanda Sam Allardayce kojeg bi podržao Dykeov prethodnik na čelnom mjestu FA-a David Bernstein.

'Ne kažem da nužno moramo imati domaćeg izbornika, ali ako biramo među Englezima, onda bih ja odabrao Sama Allardycea. Ima karizmu, snažan karakter, dobar je trener i vrlo iskusan,' izjavio je Bernstein.

Englezi nemaju previše vremena za čekanje, jer ih već 4. rujna čeka prva kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo 2018, u kojoj će gostovati u Slovačkoj.