HODGSONOV NASLJEDNIK

Englezi poslušali Bilića i pronašli novog izbornika?!

29.06.2016 u 14:40

Bionic
Reading

Prema pisanju engleski medija, bivši engleski reprezentativni stoper i aktualni izbornik engleske mlade reprezentacije Gareth Southgate bit će imenovan za vršitelja dužnosti izbornika A-reprezentacije dok vodstvo saveza ne pronađe trajnije rješenje. U tom smjeru u svojoj kolumni za Daily Mail pisao je i Slaven Bilić pa vjerujemo da je i njegovo mišljenje utjecalo na ovu odluku

Izvršni direktor Engleskog nogometnog saveza (FA) Martin Glenn izjavio je kako je odabir nasljednika Roya Hodgsona, koji je odstupio s izborničke dužnosti u ponedjeljak odmah po 1:2 porazu od Islanda u osmini finala Eura, 'iznimno važna odluka' pa je stoga vrlo vjerojatno kako ona neće biti donesena do početka kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. koje počinju u rujnu.

'FA je spreman postaviti Garetha Southgatea kao vršitelja dužnosti izbornika na početku kvalifikacija za SP', prenosi BBC.

'Gareth Southgate bio bi najbolje rješenje ako Hodgson ode. Nema veliko trenersko iskustvo, ali radi na međunarodnom nivou s mladom reprezentacijom i smatram to bitnim. To ga približava klupi engleskog menadžera', napisao je Bilić, koji je na klupu A-selekcije Hrvatske stigao istim putem.

FA je imenovao tročlano povjerenstvo koje je započelo potragu za novim izbornikom, a kao jedan od kandidata se navodi i 66-godišnji Francuz Arsene Wenger, koji već 20 godina vodi engleskog prvoligaša Arsenal.

Wenger je u posljednjoj godini ugovora s 'topnicima', a dosad nije iskazivao namjeru raskida suradnje s Arsenalom.

Kao druga opcija navodi se talijanski stručnjak Claudio Ranieri koji je prošle sezone doveo Leicester City do senzacionalnog naslova prvaka Engleske. No u Ranierijevu slučaju FA bi morao brzo reagirati, jer mu Leicester nudi novi bogatiji ugovor koji bi trebao potpisati već početkom srpnja.

Uz Wengera i Ranierija, kao mogući izbornici spominju se menadžer Bournemoutha Eddie Howe kojemu bi asistirao dugogodišnji kapetan Liverpoola Steven Gerrard, zatim menadžer Hull Cityja Steve Bruce te bivši engleski izbornik Glenn Hoddle

Engleska će u kvalifikacijama za SP igrati u skupini F sa Slovačkom, Škotskom, Slovenijom, Litvom i Maltom, a plasman u Rusiju izborit će samo pobjednik skupine, a drugoplasirana reprezentacija u dodatne će kvalifikacije.