ČUDESNO

Neoboriv rekord: 99.8% Islanđana gledalo utakmicu!

29.06.2016 u 09:44

Bionic
Reading

Islandska nogometna reprezentacija oduševila je Europu velikom pobjedom protiv Engleske, a tu je utakmicu gledalo čak 99.8% svih Islanđana koji su se našli pred televizorom...

Island je apsolutni nogometni hit ovog ljeta. Zemlja s nešto više od 300 tisuća stanovnika izbacila je s Eura moćnu Englesku i igrat će u četvrtfinalu protiv domaćina Francuske, u utakmici u kojoj također nije bez izgleda.

Kako nam je u intervjuu otkrio hrvatski nogometaš Igor Jugović koji igra na Islandu, u zemlji vlada velika euforija i potražnja za ulaznicama za utakmicu četvrtfinala. A oni koji ostaju na otoku mogu u miru pogledati susret, jer se sve firme zatvaraju u vrijeme Eura i nitko ne radi.

Zato nije niti čudno da je utakmica s Engleskom srušila apsolutni rekord gledanosti. Naime, čak 99.8% Islanđana koji su u tom trenutku imali upaljen televizor gledali su dvoboj osmine finala Eura, čime je oboren rekord postavljen par dana prije protiv Austrije, kada je susret gledalo 98.5% gledatelja.

U Francuskoj se pak pribojavaju Islanda. Dnevnik L'Equipe upozorava da se radi o ekipi koja ima sličnosti s Danskom i Grčkom, iznenađujućim osvajačima Eura u prethodna dva desetljeća. Smatraju da Island može otići do kraja i da Francuzi moraju odigrati svoju najbolju utakmicu ako žele zaustaviti Lagerbackove izabranike.

'Sve samo ne čudo', jedan je od naslova uglednog francuskog dnevnika uz članak koji objašnjava kako je nastao islandski nogometni preporod koji je prvi put primijećen protiv Hrvatske, u dodatnim kvalifikacijama za SP u Brazilu.

'Mi smo vikinzi, nikog se ne bojimo,' poručuju pak nogometaši Islanda svima, uoči nedjeljnog obračuna do kojeg imaju dovoljno vremena oporaviti se i pribrati te zatim namučiti zabrinute Francuze...