VIDE GA KAO SPASITELJA

Bilić među kandidatima za novog engleskog izbornika?

29.06.2016 u 09:07

Bionic
Reading

Nakon što je Roy Hodgson s Engleskom ispao od Islanda i napustio reprezentaciju, spominje se i ime Slavena Bilića kao kandidata za njegovog nasljednika...

Engleski mediji ogorčeni su nastupom svoje izabrane vrste na Euru koja je u ponedjeljak u osmini finala ispala od malog Islanda. 'Bolje bi bilo da uopće ne odlazimo na prvenstva', jedan je od brojnih bijesnih naslova u kojima se nabrajaju neuspjesi reprezentacije koja još od Eura 1996. godine nije ostvarila pošten rezultat na velikim natjecanjima.

Hodgson je očekivano dao ostavku i sada Englezi traže novog izbornika. Daily Mail u suradnji sa svojim stručnim komentatorima napravio je poveću listu kandidata za novog izbornika, a na njoj se našao i Slaven Bilić.

'Odličan u vođenju ekipe, jak taktičar i čovjek s iskustvom vođenja reprezentacije. Bilić možda nije Englez, ali popularan je u Engleskoj i poznaje zemlju, kulturu i ono najvažnije, engleski nogomet. Iskren je i jasno govori pa navijači neće morati slušati gluposti i unaprijed pripremljene izjave koje samo povećavaju razočaranje,' mišljenje je Sama Cunninghama, eksperta Daily Maila.

Podsjetimo, Bilić je Engleze s hrvatskom reprezentacijom ostavio bez Eura 2008. godine pobjedom na Wembleyju da bi dvije godine kasnije Engleska bila ta koja je isto napravila Slavenovim izabranicima u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi.

Hrvatski strateg time je zadobio poštovanje otočke javnosti, no tek je stigao u West Ham i bilo bi veliko iznenađenje da napustio obećavajući projekt u Londonu i preuzme onaj s kojim se nitko nije usrećio u posljednjih 50 godina...