KRAJ ZA DEL BOSQUEA

U Španjolskoj potpuni očaj: Gotovo je, mi smo prošlost!

28.06.2016 u 12:14

Bionic
Reading

Nakon slabe igre i ispadanja s Eura u dvoboju osmine finala protiv Italije, španjolski mediji pokopali su reprezentaciju koja je godinama vladala svjetskim i europskim nogometom...

'Ciklus je završen, nismo više najbolji', jedan je od naslova koji se mogu pročitati u španjolskim medijima koji su iznimno razočarani raspletom nogometnog Eura. Španjolci su na natjecanje došli kao dvostruki aktualni pobjednici, a otišli ranije nego što je itko u zemlji očekivao.

'Del Bosqueova era završena je na Stade de Franceu,' uvjeren je dnevnik Marca koji naglašava kako je pod iskusnim izbornikom Furija osvojila SP u Južnoj Africi 2010. godine, a onda i Euro dvije godine kasnije u Poljskoj i Ukrajini. No, na SP-u Brazilu ispali su Španjolci već u skupini, a nisu puno bolje prošli ni na ovom Euru.

Španjolska je pod Del Bosqueom odigrala 114 utakmica i pobijedila 87, koristio je 91 nogometaša tijekom osam godina svojeg mandata. No, oni najbolji ostarili su posljednjih godina, umirovili se ili pali u formi pa je i španjolskoj vladavini svjetskim nogometom došao kraj.

Španjolski mediji priznaju Talijanima da su bili bolji tijekom dvoboja osmine finala i zasluženo idu dalje, a tek rijetki spominju važnu činjenicu: da je Del Bosqueovu reprezentaciju na Euru zapravo načela i nepovratno uzdrmala Hrvatska...