SRUŠEN MIT

Hrvatska skupina najteža? Jedina bez četvrtfinalista!

28.06.2016 u 10:04

Bionic
Reading

Možda je do ponedjeljka vladalo uvjerenje da je hrvatska nogometna reprezentacija osvojila prvo mjesto u najtežoj skupini na Euru, no pokazalo da samo iz naše grupe nitko nije prošao u četvrtfinale...

Nakon ispadanja u osmini finala protiv Portugala ostala je bila utjeha da je Hrvatska u najtežoj grupi sa Španjolskom, Turskom i Češkom osvojila prvo mjesto, a tu je činjenicu ponosno isticao i izbornik Ante Čačić u intervjuima nakon povratka u zemlju.

No, pokazalo se u osmini finala da naša skupina i nije bila tako moćna. Češka i Turska nisu se uopće plasirale u nokaut fazu, naši su nesretno izgubili od Portugala, a onda je i Španjolska prilično glatko ispala u okršaju s Talijanima.

Zanimljivo, sve skupine na nogometnom Euru imaju svoje predstavnike u četvrtfinalu (po jednog A i B, po dva C, E i F), osim hrvatske skupine koja je doživjela brodolom u osmini finala. Sada kad se pogleda, čini se da je ipak skupina E sa sjajnom Italijom, impresivnom Belgijom i borbenom Irskom te solidnom Švedskom bila najjača na turniru.

Talijanska pobjeda protiv Španjolske ne samo što je srušila mit o hrvatskoj skupini kao najtežoj, već je i ušutkala sve one koji su tvrdili da su naši pogriješili pobjedom u zadnjem kolu skupine izbjegavajući Italiju. Također je ušutkala i one koji su tvrdili da Španjolci nisu igrali ozbiljno protiv Hrvatske i zato su izgubili. Pokazalo se da Furija ipak ne može bolje...