OVO NIJE KRAJ

Engleze će ovo dodatno boljeti: Više panike protiv Austrije!

28.06.2016 u 10:00

Bionic
Reading

Island je najveće iznenađenje ovog Eura. Kao druoplasirana momčad svoje skupine, probio se u osminu finala, a onda s 2:1 izbacio Engleze, momčad koju su mnogi vidjeli kao jednog od favorita cijelog turnira

Nikad ovakve euforije u ovoj otočkoj zemlji, na sjeveru Europe, nije bilo. No, Island je iznenađenje i sada polako postaje omiljena reprezentacija, sa sve većim brojem navijače diljem Europe.

U ponedjeljak su s 2:1 izbacili Engleze, a u četvrtfinalu će igrati protiv Francuske.

Heroj Islanda u okršaju s Englezima bio Ragnar Sigurdsson koji je samo dvije minute nakon Rooneyjevog gola za 1:0 zabio za 1:1 odnosno ekspresni povratak u utakmicu. 

'Sve je prošlo sjajno. Nismo imali dojam da stvaraju puno prilika. Držali smo loptu van našeg kaznenog prostora, a to je bil ojako važno jer iz vana nisu imali rješenja. U drugom dijelu smo također sve držali pod kontrolom. Malo smo strijepili tek pri samom kraju. Oni su očito mislili kako će se proštetati, kao da su u parku. Sjajno su počeli, ali naš ih je gol presjekao. Kasnije, kao što znate, nama je teško zabiti', izjavio je Sigurdsson.

Dvojac na klupi Islanda, Šveđanin Lars Lagerbäck i Islanđanin Heimir Hallgrímsson oduševljen je rezultatom.

'Jedan od najzaslužnijih zašto sam baš ja na klupi Islanda je upravo Roy Hodgson. On je promijenio način treniranja u Švedskoj i zbog toga sam mu zahvalan. Imam veliki respekt prema njemu. Ovo je postigla momčad. Odlično igramo u obrani i organizirani smo. Svaki igrač točno zna što treba raditi i dobro čitamo ogru protivnika. Danas smo i u napadu bili dobri. Pokazali smo što možemo', rekao je Lagerbäck, a onda je Hallgrímsson dodao ono što bi Engleze najviše trebalo smetati.

'Naši su igrači bili nevjerojatni. Pokazali su karakter. Međutim, vjerujem da još uvijek niste vidjeli najbolje od nas. Nismo uopće bili u panici. Držali smo sve pod kontrolom i nije bilo potrebe za uvođenjem dodatnog stopera. Ništa nam nisu mogli. Bili smo opušteni, više panike je bilo protiv Austrije. Da mi je netko rekao da ćemo proći u četvrtfinale i izbaciti Englesku. Ipak, nakon ovoga ne postoji niti jedna prepreka koja je za nas previsoka. Iduća je Francuska, domaćin, i još jedna velika utakmica'.