ODUŠEVILI STRUČNJAKE

Zahvaljujući Euru tri Hrvata će se jako bogato prodati!

27.06.2016 u 11:06

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija možda se oprostila od Europskog prvenstva već u osmini finala, ali nekim igračima bilo je to dovoljno da ostave snažan dojam na najbogatije svjetske klube pa možemo uskoro očekivati velike transfere Marka Pjace, Ivana Perišića i Milana Badelja...

Hrvatska je bila hit grupne faze natjecanja na Euru, a impresivne pobjede protiv Turske i Španjolske nisu ostale nezamijećene, kao ni dobar nastup protiv Češke te dominacija protiv Portugala koja na kraju nažalost nije donijela priželjkivani rezultat.

Naši su se rano oprostili od Eura, no neki od njih individualno su impresionirali bogate svjetske klubove i mogli bi biti zvijezde prijelaznog roka. Od igrača s Čačićevog popisa mogući su transferi Marcela Brozovića i Ante Ćorića, a još su izgledniji kad su u pitanju ova tri igrača:

1 Marko Pjaca

Talent mladog 21-godišnji Dinamovog krilnog napadača možda je nama dobro poznat iz MAXtv Prve lige, ali za svjetsku javnost on je bio otkriće na Euru. Nije dobio veliku minutažu kod Čačića, no svejedno je oduševio svojim driblinzima i kvalitetnom igrom prema naprijed, a talijanska Gazzetta dello Sport ga opisuje kao 'igrača koji je u stanju preći protivnika kao malotko na svijetu'.

Već su se pojavile glasine o interesu Borussije Dortmund i nekih klubova iz Premiershipa, kao i talijanskog Milana i jasno je da će napustiti Dinamo ovog ljeta. Cijena? Bit će vrlo visoka, možda se smiješi i rekordni transfer zagrebačkog kluba.

2. Ivan Perišić

Ivan se još jednom pokazao kao najopasniji igrač u dresu hrvatske reprezentacije. Dva pogotka koja je postigao preciznim udarcima s lijeve strane u suprotni kut, kao i frizure kojima je skretao pozornost na sebe, učinili su svoje i Perišić bi mogao napustiti milanski Inter u tekućem prijelaznom roku.

Za usluge 27-godišnjeg hrvatskog krilnog napadača već duže vremena interes pokazuje londonski Chelsea kojeg uskoro preuzima Antonio Conte, a sada se uključila i moćna Barcelona. Inter ga sigurno neće jeftino prodati jer ga je tek kupio prošlog ljeta, no radi se o klubu koji je uvijek spreman zaraditi na igračima pa bi transfer Perišića ipak mogli vidjeti ovog ljeta i to s vrlo visokom odštetom.

3. Milan Badelj

Za neke je bilo iznenađenje što ga je Čačić maksimalno koristio u svim utakmicama, ali Milan Badelj na terenu je opravdao povjerenje. Možda je njegov doprinos kreaciji igre prema naprijed i destrukciji kada protivnik ima loptu kod nekih prošao nezapaženo, no nogometni stručnjaci itekako cijene ono što je prikazao na Euru.

Već i prije Eura Badeljov menadžer najavljivao je mogući odlazak svog igrača iz Fiorentine koja mu ne želi ponuditi uvjete kakve zaslužuje, a sada kad je zablistao na velikoj sceni takav scenario je još realniji. No, jasno je da ga iz Firenze neće pustiti za mali novac pa bi i ovaj 27-godišnji veznjak mogao postići vrlo visoku cijenu ovog ljeta. Roma je prva koja se spominje kao budući klub...