PITAMO VAS

Je li nastup Hrvatske na Euru bio uspješan ili neuspješan?

27.06.2016 u 10:47

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija oprostila se na Euru već nakon osmine finala, no igra tijekom turnira bila je na pristojnom nivou. Možemo li reći da je ovaj nastup na europskoj nogometnoj smotri bio uspješan ili ne?

Izabranici izbornika Čačića oprostili su se od Eura ranije nego što smo očekivali, s obzirom na prvo mjesto u skupini D i igru koja je obećavala mnogo na ovom turniru. Nastavak europske nogometne smotre pratit ćemo bez naše reprezentacije, a očekivano traju analize je li se ostvario adekvatan rezultat ili ne.

Osmina finala Europskog prvenstva definitivno nije jedan od najboljih rezultata hrvatske reprezentacije. Osim bronce na SP-u 1998. godine, dvaput su još naši igrali u četvrtfinalu Eura, 1996. i 2008. godine. S obzirom da je u trenutku ispadanja Hrvatske u turniru bilo još 16 reprezentacija, rezultatski je to bilo na nivou ispadanja u skupini u prethodnim izdanjima Eura, prije nego što su ga proširili na 24 reprezentacije.

No, s druge strane naši su prvi put prošli skupinu nakon osam godina i to kao prvi, ispred aktualnog prvaka Europe Španjolske. Veliki je bio peh izvući Portugal kao trećeplasiranu reprezentaciju, a mogli smo dobiti Irsku, Sjevernu Irsku ili Slovačku u boljim varijantama. Treba naglasiti i da je igra hrvatske reprezentacije slavljena od svjetskih medija sve do kobne utakmice u Lensu, a o našim igračima nakon Eura se priča u superlativima, bez obzira na rano ispadanje.

Za Antu Čačića nema sumnje, ovo je bio jako uspješan Euro, no mi pitamo vas: je li Hrvatska zaista ostvarila rezultat kakvom se nadala i otišla s velikog natjecanja sa stilom? Jeste li zadovoljni onime što su prikazali naši na Euru? Svoj odgovor dajte glasanjem u anketi...