UVJERLJIVA POBJEDA

Belgija slomila otpor hrabrih Mađara i poslala ih kući!

26.06.2016 u 22:49

Bionic
Reading

U posljednjoj nedjeljnoj utakmici osmine finala Eura belgijska nogometna reprezentacija pobijedila je Mađarsku s uvjerljivih 4:0 te tako potvrdila kandidaturu za osvajanje titule...

Mađarska je u ovaj dvoboj ušla nakon senzacionalnog prvog mjesta u skupini F, u kojoj nije doživjela niti jedan poraz. No, belgijske zvijezde svejedno su bile izraziti favorit u ovom susretu osmine finala i taj su status opravdale u Toulouseu.

Bila je to odlična utakmica s pregršt prilika na obje strane i Mađari se definitivno nisu osramotili, unatoč uvjerljivom porazu. Belgijci su odlično krenuli i već u 10. minuti nakon jednog prekida ostao je potpuno sam Toby Alderweireld i glavom zabio za vodstvo 'crvenih vragova'.

Belgija je imala pregršt prilika povećati vodstvo, promašajima su se istaknuli Mertens i De Bruynea, no ni Mađari nisu bili bezopasni. U nekoliko navrata Salai je bio blizu izjednačenju, a udarci Juhasza i Pintera također su namučili Curtoisa u drugom dijelu. Na kraju je ipak kvaliteta presudila, a golovima Batshuayija i Hazarda u 78. i 80. minuti riješeno je pitanje pobjednika, a Carrasco je u zadnjoj minuti zabio i četvrti pogodak za Wilmotsovu momčad.

U četvrtfinalu će Belgija sljedećeg petka snage odmjeriti s najvećim iznenađenjem turnira, nogometašima Walesa.

EP u nogometu, osmina finala

Mađarska – Belgija 0:4 (Alderweireld 10, Batshuayi 78, Hazard 80, Carrasco 90)