NIŠTA OD SENZACIJE

Francuzi preokretom izbjegli katastrofu protiv Irske!

26.06.2016 u 19:30

Bionic
Reading

Francuska reprezentacija uspjela je svladati Irce u Lyonu, u dvoboju osmine finala nogometnog Eura. Junak u trijumfu 2:1 bio je Antoine Griezmann, strijelac oba francuska pogotka...

Francuzi su opasno živjeli ove nedjelje i činilo se da bismo mogli svjedočiti najvećoj senzaciji na Euru dosad, no domaćin ju je na kraju ipak uspješno izbjegao. Momčad Didiera Deschampsa na vrijeme se probudila i osigurala mjesto u četvrtfinalu i tako nastavila svoj pohod na titulu.

Dvoboj nije mogao gore početi za Francusku. Već nakon minute igre Pogba je skrivio kazneni udarac, a Brady ga je pretvorio u pogodak. Do kraja prvog dijela domaćin nije napravio gotovo ništa i navijači u Lyonu sa strahom su iščekivali završnih 45. minuta.

Ipak, Francuzi su se probudili u drugom dijelu i sve preokrenuli. U 58. minuti Sagna je ubacio s desne strane, a Antoine Griezmann atraktivno izjednačio glavom. Tri minute kasnije napadača Atletica još bolje je poslužio glavom Giroud i nije mu bio nikakav problem još jednom svladati Randolpha.

U 66. minuti Grizemann je iznudio i izravni crveni karton Shanea Duffyja pa su se irski snovi o osveti za Henryjevu ruku iz 2009. godine do kraja susreta srušili.

'Bilo nam je jako teško, ali ostvarili smo cilj. Penal na početku utakmice nam je bitno otežao igru, a i Irci su zaista dobro igrali u prvom poluvremenu. U drugom dijelu sam ubacio u igru Comana i počeli smo igrati puno brže. Svima na turniru je teško, vidjeli ste jučer kako je ispala Hrvatska, koju su mnogi vidjeli u finalu. Očito ne treba kalkulirati, ponekad je bolje da unesete malo ludila u igru,' izjavio je Didier Deschamps nakon susreta, a ovo je rekao Martin O'Neill:

'Razočaran sam jer smo dugo vodili i da smo uspjeli izdržati bez primljenoga gola još desetak minuta Francuzi bi počeli paničariti. Ponosan sam na svoje igrače jer su dali maksimum. Prošli smo skupinu i to je veliki uspjeh, no za malo veće domete potrebno je više truda i talenta. Ako Francuzi dokraja odigraju kao protiv nas u drugom dijelu, osvojit će naslov prvaka.'

Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Engleske i Islanda.

Golove s utakmice pogledajte ovdje

EP u nogometu, osmina finala

Francuska – Irska 2:1 (Griezmann 58, 61 / Brady 2)