USAMLJENI U PATNJI

Svjetski mediji: Ronaldo i Hrvati umalo su nas ubili dosadom

26.06.2016 u 09:58

  • +39

EURO 2016., Hrvatska - Portugal

Izvor: Reuters / Autor: Charles Platiau

Bionic
Reading

Dok Hrvatska razglaba o šoku, a Portugal o mogućnosti da se njihovi dizelaši probiju do finala Eura, ostatak nogometne Europe uglavnom se oporavlja od dosade koja im je bila pružena sinoć u Lensu

'Iako je Hrvatska imala atraktivnu igru u skupini, a Portugal ima uzbudljive igrače, gledatelji su bili osuđeni na tešku dosadu. Nula udaraca u okvir gola u prvih 90 minuta najbolji je dokaz kako se igralo u Lensu i onda je jedna pogreška Hrvatske razriješila ovaj dvoboj te nas uvjerila da je Cristiano Ronaldo zaista na terenu,' piše francuski l'Equipe koji se okreće dvoboju svoje reprezentacije u osmini finala.

'Sasvim povučeni Portugal i vrlo oprezna Hrvatska doveli su do jedne prilike u prvih 90 minuta utakmice. Taktičari možda uživaju, ali mi ostali to nazivamo dosadom... Sve je mirisalo na penale, a onda se napokon pojavio Cristiano Ronaldo i dvoboj je riješen. Hrvatska tuguje, Portugal slavi, ostali se oporavljaju od utakmice bez sadržaja', zaključuje njemački Bild.

Nešto više razumijevanja za izborničke zamisli imala je španjolska Marca.


'U nogometu nije ključno imati dobre igrače, već imati plan. A iako još nije pobijedio unutar 90 minuta, Portugalac Santos je pogodio s defenzivnom taktikom i sada može postati najugodnije iznenađenje Eura. Nedavno smo u toj ulozi vidjeli Hrvate, ali sinoć nisu pokazali odlučnost u ključnim trenucima i odlaze šokirani', piše Marca uz dodatak da je Pepe bio pravi heroj Portugala koji je čitav dvoboj odigrao baš kako treba.