BOLNI PORAZ

Darijo Srna nakon Portugala u suzama se oprostio od svetog dresa

26.06.2016 u 00:30

  • +39

EURO 2016., Hrvatska - Portugal

Izvor: Reuters / Autor: Charles Platiau

Bionic
Reading

Hrvatska se porazom od Portugala u osmini finala oprostila od Europskog prvenstva. Samim time, od reprezentacije se oprostio i njezin kapetan Darijo Srna

Nakon 134 utakmice u reprezentativnom dresu, svoje 'zbogom' nacionalnoj momčadi rekao je Darijo Srna. Najavio je još uoči Eura da će mu to biti zadnje utakmice u najdražem dresu, no ostaje dojam da su i on ali i njegovi suigrači zaslužili barem još koju utakmicu na ovom turniru.

Darijo Srna

- za reprezentaciju je odigrao 134 utakmice,
- debitirao je 20. studenog 2002. godine,
- postigao je 22 gola.


Čekali smo Srnu da iznese svoje viđenje nesretnog poraza, no nije imao snage. 

Prošao je kraj novinara, ali vjerujemo da će nakon prospavane noći ipak nešto reći.

Za Darija Srnu turnir je bio sasvim sigurno jedan od najemotivnijih, najtužnijih…

Nakon pobjede nad Turskom, u trenucima dok je nacija slavila Modrića i njegov pogodak, do Srne je stigla vijest o smrti oca Uzeira. I iste je večeri krenuo prema Hrvatskoj kako bi se oprostio od oca.

Kapetanski, nakon što je sve svoje emocije podredio momčadi i reprezentaciji, došao je nazad među suigrače i junački ih vodio u okršaju protiv Češke, koji su pak obilježili neredi nekolicine huligana.


Srna nije odustajao, svaku je utakmicu pri intoniranju himne započeo u suzama pa tako i svoju posljednju, protiv Portugala. Nažalost, u suzama ju je i završio jer Portugal je uspio zabiti jedan gol te upisati četvrtu pobjedu u međusobnim okršajima s Hrvatskom.

434026,433999,433998,433982