TEŠKA POBJEDA

Bale natjerao Sjevernu Irsku na autogol, Wales ide dalje!

25.06.2016 u 19:49

Bionic
Reading

Nogometaši Walesa pobijedili su u Parizu ove subote Sjevernu Irsku zahvaljujući autogolu McAuleyja te tako izborili plasman u četvrtfinale Eura...

Wales i Sjeverna Irska u otočkom derbiju nisu odigrali jednu od nezaboravnih utakmica, a na kraju su favorizirani Velšani bili ti koji su stigli do povijesnog uspjeha i izborili plasman u četvrtfinale.

Bila je to tvrda utakmica uz vrlo malo izrazitih prilika, u kojoj je Wales imao laganu dominaciju i nešto bolje prilike, ali opasno je živio svih 90 minuta. Na kraju je odlučio Gareth Bale, čiji je oštar ubačaj s lijeve strane iznenadio Garetha McAuleyja koji je svladao vlastitog golmana u 74. minuti.

Do kraja susreta Sjeverni Irci nisu uspjeli izjednačiti pa je Bale nakon tri pogotka u grupnoj fazi još jednom bio čovjek odluke, a Velšani ostaju jedan od hitova prvenstva.

"Sjeverna Irska je danas bila bolja od nas, igrala je stvarno dobro. Mi smo pokazali veliko srce, mnogo hrabrosti, drugo lice naše igre. Uspjeli smo ostati u igri i prošli smo u četvrtfinale. To je fantastičan doseg", kazao je izbornik Walesa Chris Coleman.

U četvrtfinalu Wales će odmjeriti snage s boljim iz susreta Mađarske i Belgije.

Kapetan Sjeverne Irske Steven Davies kratko je kazao:

"Dali smo sve od sebe i ne možemo si ništa zamjeriti. Razočaran sam načinom na koji je Wales zabio. McAuley nije zaslužio biti tragičar, jer je igrao odlično".

Odlučujući autogol pogledajte ovdje

EP u nogometu, osmina finala

Wales – Sjeverna Irska 1:0 (McAuley 74 ag.)