KOBNI PORTUGAL

Neutješni Luka Modrić u suzama; prvi ga tješili Pepe i Ronaldo

26.06.2016 u 08:05

  • +39

EURO 2016., Hrvatska - Portugal

Izvor: Reuters / Autor: Charles Platiau

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija još je jednom zapela u prvom krugu eliminacijskog dijela na Euru. Prije osam godina posustali su u četvrtfinalu od Turske, nakon penala, a sada u produžetku od Portugala u osmini finala

Hrvatska se u natjecanju po skupinama predstavila kao najkompaktnija momčad te je igrama najavila da bi mogla biti veliko iznenađenje na turniru.

Nažalost, u tvrdoj utakmici, bez prevelikih prilika, one rijetke naši igrači nisu iskoristili, a nekoliko puta opasno je prijetio Domagoj Vida te Ivan Perišić. Portugalci pak jesu i to gotovo iz jedine prave. U 117. minuti, kada je Quaresma sjajno ispratio Ronaldov pokušaj, odnosno Subašićevu obranu.

Nakon toga, a preostale su još tri, četiri minute, naši više nisu imali snage za preokret pa su posljednji sučev zvižduk dočekali u suzama. Plakali su svi, ali nekako su Modrićeve suze ostale najupečatljivije.

'Tužni smo, jako smo tužni. Razočarani, nismo zaslužili ovaj poraz. Mi smo stvarali prilike, ali ih nismo realizirali. Oni su jednu svoju pretvorili u pogodak. Imamo fenomenalnu ekipu, odigrali smo odličan turnir i nismo zaslužili ovakav kraj', rekao je nakon utakmice Luka Modrić

Vjerojatno jer je i on svjestan da je propala velika prilika jedne odlične generacije, koja ipak nije uspjela iskočiti na nekom velikom turniru.

'Vidjet ćemo, dolaze nove kvalifikacije uskoro, treba vidjeti. Bit će još prilika i ja mislim da ovo ipak nije kraj ove generacije', poručuje Modrić.