XHAKA TRAGIČAR

Uzalud Shaqiriju škarice, Poljska je u četvrtfinalu!

25.06.2016 u 17:46

Bionic
Reading

U prvoj utakmici osmine finala nogometnog Eura poljska reprezentacija pobijedila je Švicarsku, zahvaljujući boljem izvođenju udaraca s bijele točke...

Poljska je bez sumnje jedno od najugodnijih iznenađenja Eura u Francuskoj. Nakon što je skupinu C u kojoj je igrala i Njemačka završila sa sedam osvojenih bodova i bez primljenog gola, na isti način otvorila je i nokaut fazu turnira ove subote, trijumfom u tvrdoj utakmici protiv Švicarske.

Poljaci su bili ti koji su bolje otvorili utakmicu, a na svoje su došli u 39. minuti kada je Jakub Blaszczykowski ostao sam na desnoj strani i s lakoćom svladao Sommera.

U drugom dijelu Švicarska je bila ta koja je pritiskala i nizala prilike, a nakon što je Seferović pogodio okvir gola, u 78. minuti Xherdan Shaqiri fantastičnim je škaricama svladao Fabianskog i odveo utakmicu u produžetak.

U 30 minuta dodatnog vremena Poljaci su se uglavnom branili, no Derdiyok nije uspio iskoristiti jednu od svoje dvije velike prilike pa su Švicarci morali potražiti put do četvrtfinala preko penala. No, Xhaka je promašio s bijele točke, a svi Poljaci zabili pa je novi veznjak Arsenala postao tragičar susreta.

Poljska je tako po prvi put u svojoj povijesti ušla u četvrtfinale Eura, a tamo čeka pobjednika dvoboja Portugala i Hrvatske.

Golove s utakmice, kao i udarce s bijele točke pogledajte ovdje

'Šteta za ovakav poraz. Naši igrači su dali sve od sebe. Na početku utakmice smo bili previše nervozni, ali u samoj završnici smo zaslužili zabiti gol. Ukupni dojam s ovoga EURA je pozitivan, na svakom velikom natjecanju moramo nešto naučiti i biti bolji iz natjecanja u natjecanje,' izjavio je švicarski izbornik Vladimir Petković, a Adam Nawalka je rekao:

'Utakmica je bila vrlo teška, Švicarska je jako dobra momčad koja se uspjela vratiti u utakmicu nakon našeg vodstva. U prvom smo poluvremenu igrali odlično i mogli smo postići više od jednog gola i to me puni optimizmom za dalje. Što se 11-eraca tiče, bili smo spremni za njih, izvođače smo izabrali i prije početka utakmice'.

EP u nogometu, osmina finala:

Poljska – Švicarska 1:1 (Blszczykowski 39, Shaqiri 82) nakon penala 5:4