UMJESTO SLAVLJA...

Pa, zar opet? Stižu prijetnje o prekidu utakmice

25.06.2016 u 10:24

  • +8

Lens: Hrvatski navijači pjevali su u gradu večer uoči utakmice s Portugalom

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom prvi je dvoboj eliminacijskog djela turnira. Protiv Portugala tražit će put prema četvrtfinalu. Dvoboj se igra večeras od 21 sat u Lensu na stadionu Bollaert-Delelis

Hrvatska je u petak stigla u Lens, maleni gradić na sjeveru Francuske, gdje će igrati protiv Portugala, reprezentacije s kojom ima negativan skor - tri poraza, uz šest primljenih i ni jedan postugnuti pogodak.

No te su se utakmice igrale 'davno', jedina službena na Euru 1996. godine i zato ova generacija nogometaša uopće nije opterećena tom negativnom tradicijom.

Nažalost, veći joj problem mogu stvoriti - navijači, odnosno huligani koji su u ratu s čelništvom HNS-a.

Prema informacijama kojima raspolažemo, hrvatski MUP opet je poslao 'solidan' broj svojih djelatnika, kako bi pomogao francuskoj policiji, Uefi i organizatorima da se spriječe neredi.

Iz istog izvora doznajemo da je otkrivena želja djela navijača da se i u Lensu pokuša prekinuti utakmica.

'Imamo informaciju koju smo proslijedili i MUP-u, ali i domaćinima da se opet spremaju neredi. No kako je slična informacija kružila i uoči utakmice u Bordeauxu, kada smo igrali protiv Španjolske, a na tribinama se nije dogodilo ništa alarmantno, očekujemo i sada takvu suradnju. Međutim, moramo biti na oprezu', rekao je za tportal.hr izvor blizak hrvatskoj policiji, a koji surađuje s i HNS-ovim 'sigurnjacima'.

Inače, u Lensu se tijekom petka pojavilo tek nekoliko desetaka navijača pa one atmosfere koju smo viđali prije dvoboja s Turcima, Česima i Španjolcima, zasad nema. Problem je u tome što je Lens maleni gradić, s malim brojem smještajnih kapaciteta, pa su se navijači zasigurno smjestili po obližnjim gradovima, od Arrasa do Lillea.

Prema nekim najavama na stadionu, kapaciteta oko 38.223 mjesta, trebalo bi biti oko šest, sedam tisuća hrvatskih navijača. Naime, u prvoj internetskoj prodaji naši su navijači dobili oko četiri tisuće ulaznica, a prije koji dan u prodaji je bilo još nekoliko tisuća. Vjerujemo da je dio navijača ulaznicu uspio nabaviti i svojim kanalima.

Za razliku od negativne serije s Portugalcima, Hrvatsku za Lens i stadion Bollaert-Delelis vežu lijepa sjećanja. Na tom stadionu hrvatska reprezentacija je 1998. godine krenula prema svjetskoj bronci. Blaževićeva je momčad tada s 3:1 svladala Jamajku.