POSTOJE INFORMACIJE

MUP potvrdio: Huligani planiraju utrčavanje na teren i napad na suca!

21.06.2016 u 16:20

Bionic
Reading

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske objavilo je priopćenje u kojem potvrđuje da postoje informacije prema kojima bi tijekom utakmice naših sa Španjolskom moglo doći do incidenata na stadionu, dok sindikat policije upozorava da bi meta mogao biti sudac Kuipers..

Nakon što se HNS izvukao sa 100 tisuća eura kazne zbog kaosa u Saint Etienneu, strahuje se od novog, većeg incidenta ovog utorka na utakmici sa Španjolskom koji bi hrvatsku reprezentaciju opet doveo u situaciju da strahuje za svoje mjesto na Euru.

Kako saznajemo, u Bodreauxu među navijačima kruže priče da su baklje stigle u grad i da će ih huligani pokušati unijeti na stadion i baciti na teren, a priopćenje je objavilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Repubike Hrvatske koje to potvrđuje:

'Povodom brojnih upita medija o mogućim izgredima na večerašnjoj utakmici EURA 2016. Hrvatska-Španjolska donosimo nekoliko informacija: vezano za današnju utakmicu raspolažemo informacijama kako su i za večerašnju utakmicu planirani izgredi s ciljem prekida utakmice u vidu uporabe pirotehničkih sredstava na stadionu, utrčavanja na teren te isticanja raznoraznih neprimjernih simbola. Sve prikupljene informacije promptno su dostavljene francuskoj policiji. Također, Ministarstvo unutarnjih poslova RH uputilo je sinoć dodatna četiri policijska službenika kao ispomoć francuskoj policiji,' stoji u priopćenju policije, no ako i postoji želja huligana da naprave incident, ne znači da će im to i uspjeti.

Sindikat policije: Huligani će napasti suca

Sindikat je o svojim saznanjima obavijestio Ured Predsjednice RH, te Ured hrvatskog premijera. Iz sindikada navode kako imaju informaciju da će huligani pokušati prekinuti utakmicu napadom na nizozemskog suca Bjorna Kuipersa.

Najbolji nizozemski sudac nam je sudio utakmicu protiv Italije u studenom 2014. na San Siru koja je dva puta prekinuta zbog divljanja hrvatskih huligana.

Utakmica u Milanu je završila 1-1, a Kuipers je dvoboj dva puta prekidao zbog bakljade hrvatskih huligana. UEFA je nakon izgreda naših navijača kaznila Hrvatski nogometni savez sa 80,000 eura i zatvaranjem jedne tribine na maksimirsskom stadionu u utakmici protiv Norveške u ožujku 2015.