DOGOVOREN PREKID

Prije utakmice huligani na Facebooku objavili gdje su baklje

18.06.2016 u 10:50

Bionic
Reading

Iako zvuči prilično nevjerojatno, huligani su navodno još prije utakmice na društvenoj mreži Facebook objavili plan prekida utakmice, a jedan od korisnika objavio je i točnu lokaciju baklji koje su im poslužile u kasnijoj suludoj akciji

Osude huliganskih poteza sa sinoćnje utakmice Hrvatske protiv reprezentacije Češke dolaze sa svih strana, a u akciju pronalaska huligana uključili su se i korisnici društvene mreže Facebook. Udružili su se te pronašli nekolicinu korisnika koji su na svoji profilima, tajnim grupama te raznim fan stranicama objavili plan akcije prekida utakmice te lokaciju ranije sakrivenih baklji koje su im poslužile u njihovu naumu.

Osvanula je tako na Facebooku ilustracija rasporeda stadiona u St. Ettieneu s planom akcije.

Jedan od korisnika objavio je čak točnu lokaciju baklji koje su huligani ranije sakrili na stadion.

Nekoliko dana govorilo se o prijetnji dijela navijača da će prekinuti utakmicu. No ni HNS-ovi apeli domaćinima i Uefi očito nisu dali rezultata jer grupica od 30-ak huligana uspjela je u svojoj namjeri.

Svojim priopćenje oglasilo se i Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa koje je istaknulo da ‘Pozivaju nadležne institucije da pronađu i najoštrije kazne počinitelje ovoga nemilog događaja kako bi se ubuduće iskorijenile ovakve slike s nogometnih terena", te dodaju kako je sramotno i kukavički ovako nastupiti, ne samo prema igračima koji s ponosom nose dres Hrvatske nogometne reprezentacije, već i prema njihovim obiteljima.