GORUĆI PROBLEM

Uhvaćeni prvi ruski huligani, propast za ugostitelje...

14.06.2016 u 23:04

Bionic
Reading

Francuska policija u utorak je u Nici uhitila 43 ruska navijača za koje se sumnja da su sudjelovali u neredima i tučnjavama s engleskim navijačima uoči dvoboja tih reprezentacija u sklopu EURA u Marseilleu prošle subote

'Imamo jasne naznake kako su neki od uhićenih ruskih navijača sudjelovali u neprihvatljivom nasilju u Marseilleu,' rekao je šef policije u Nici Adolphe Colrat.

Do sada je nakon nereda u Marseilleu bilo uhićeno 15 navijača, od kojih niti jedan nije Rus, a petorici engleskih navijača izrečene su zatvorske kazne. No, javni tužitelj u Marseilleu Brice Robin kazao je kako je među ruskim navijačima bilo oko 150 dobro organiziranih huligana

Ranije u utorak UEFA je kaznila Ruski nogometni savez (RFU) sa 150.000 eura i izrekla mu uvjetnu diskvalifikaciju s EURA zbog nereda u Marseillu koja će biti aktivirana u slučaju ponavljanja incidenata.


Bez obzira na to upozorenje, skupine ruskih i engleskih navijača već su se u utorak sukobile na sjeveroistoku Francuske u Lilleu uoči utakmica 2. kola. Englezi su čak 'koalirali' i s inače mrskim Velšanima... Rusija će u srijedu u Lilleu igrati protiv Slovačke, dok će dan kasnije u Lensu Engleska igrati protiv Walesa, a Lille i Lens su međusobno udaljeni samo 40 kilometara.

Lokalne vlasti u Lilleu i Lensu odlučile su zabraniti točenje alkohola od utorka do petka kako bi umanjile izglede za ponavljanje nereda iz Marseillea koje su krajem prošlog tjedna uzrokovali ruski i engleski navijači. Bit će to težak udarac za gradske lokale koji bi u Lensu od britanske najezde uprihodili bogatstvo.

Rusi su u pohodu i siju paniku diljem Francuske