MIŠE O KAPETANU

Neutješni Srna ujedinio HNS; Čačić i Šimunić na pogrebu u Metkoviću

13.06.2016 u 15:50

Bionic
Reading

Odličnom izvedbom Hrvatska je u nedjelju svladala Tursku s 1:0 i napravila veliki korak prema osmini finala na Euru u Francuskoj. Nažalost, vijest o smrti Srnina oca Uzeira pokvarila je raspoloženje, no možda će to biti dodatni poticaj reprezentativcima, ali i Srni, koji je u ponedjeljak bio u Metkoviću na sprovodu, da s još više žara odigra posljednji turnir u reprezentativnom dresu

Naravno, s obzriom na okolnosti, i novonastalu situaciju, u ponedjeljak su nakon jutarnjeg treninga, prema Hrvatskoj, na posljednji ispračaj Srnina oca Uzeira otputovali i brojni članovi HNS-a.

>> Srna napustio reprezentaciju; emotivna objava HNS-a

U delegaciji su bili Damir Vrbanović, Zorislav Srebrić, Bojan Radanović, Josip Šimunić, Nikša Martinac - i izbornik Ante Čačić

No, ista će se delegacije već tijekom ponedjeljka vratiti u Deauville.

'Vidjet ćemo kada će se vratiti Srna, ali sigurni smo da će se željeti vratiti do utakmice s Češkom (petak, 18:00). Znao je Darijo da mu je otac teško bolestan, ali bio je generator dobrog rasoloženja cijelo vrijeme priprema, na večerama, svugdje. Baš kao pravi kapetan i zato mu još jednom treba skinuti kapu za sve što je dao u dresu hrvatske reprezentacije', rekao je Ante Miše u Deauvilleu, kojem su i brojni novinari čestitali imendan.

'Kapetane, svi smo uz tebe', poručili su Srni suigrači iz nacionalne vrste, dok je Hrvatski nogometni savez izrazio sućut kapetanu i njegovoj obitelji zbog ovog nenadoknadivog gubitka.

Svakako treba pohvaliti HNS koji je ovom gestom pokazao koliko cijene svog kapetana i rekordera po broju nastupa. Iako je Euro tek počeo čini se kako je tzv. kemija između igrača i stručnog stožera jača nego ikad.