ODUŠEVLJEN I ROG

Ćorić: Ići s 19 godina na Euro, pa to je čudo!

01.06.2016 u 09:26

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio je u utorak konačan popis putnika za Euro, a koji će proslijediti i UEFA-i. Većina imena putnika znala se, a posljednju trojicu pročitao je nakon treninga u Rovinju. Naravno, najsretniji su nakon njega bili Ante Ćorić, Marko Rog i Duje Čop

Prije nekoliko tjedana napunio je 19 godina, a 31. svibnja dobio je i službenu potvrdu da će putovati na Euro u Francusku. Zato je Ante Ćorić blistao od sreće.

'A kako i ne bih, kada sam prije dvadesetak dana tek doznao da ću biti na širem popisu, a sada sam čak među putnicima na Euro. Presretan sam, nemam što reći', javio se u utorak navečer Ante Ćorić koji je tek sređivao dojmove.

Prije šest mjeseci bio je u sukobu s čelnicima Dinama, ali je zakopao ratnu sjekiru, sjeo s trenerom Mamićem i odigrao odličan proljetni dio sezone.

'Sve mi se posložilo. Naravno, još uvijek nisam svjestan svega ovoga, ali vjerojatno ću biti u srijedu, kada se probudim kao putnik.'

A što ako ostanete samo putnik?

'Nema veze jer počašćen sam što sam dio ove momčadi. To ne znači da se neću truditi. Čak ću, dapače, trenirati još više, ali svjestan sam da sam ja na čekanju. S 19 godina ići na Euro, pa to je čudo', još jedanput je s velikim zadovoljstvom ponovio Ante Ćorić.

A tu je sreću dijelio sa suigračem iz Dinama, Markom Rogom, još jednim igračem koji je do utorka strepio hoće li putovati ili ne.

'Meni je bila sreća što sam uopće na ovom popisu od 27 igrača. Drago mi je da ću osjetiti strast tako velikog natjecanja i jedva čekam da krenemo na put.'

A Vaš je put očito odlično utaban jer prije tri sezone bili ste u niželigašu Varaždinu pa ste preselili u Split i već nakon godine dana došli u Dinamo. I odmah - nakon prve sezone među modrima - na Euro. 

'Sada je sjajno jer sve ide tom uzlaznom putanjom. Daj Bože da se tako nastavi.'

Morat ćete u kratkom vremenu organizirati ulaznice za svoje najbliže?

'Da, sve je ovo ispalo vrlo brzo i iznenadno. Pitanje je hoće li uopće imati vremena doći u Francusku, ali siguran sam da su svi jednako sretni kao i ja', zaključio je Dinamov napadač.

Hrvatska će na Euru igrati u skupini D s Turskom, Češkom i Španjolskom. Protiv Turske igrat će 12. lipnja na stadionu Park prinčeva u Parizu, protiv Češke 17. lipnja u Saint-Etienneu, a protiv Španjolske 21. lipnja u Bordeauxu.

Plasman u osminu finala izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine te još četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

REPREZENTACIJA HRVATSKE,

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka);

OBRANA: Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli);

VEZA: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter) Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Marko Rog (Dinamo Zagreb);

NAPAD: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Duje Čop (Malaga).